Mercedes-AMG pregateste un hypercar de 1300 de cai putere pentru anul viitor

Mercedes-AMG pregateste un hypercar de 1300 de cai putere pentru anul viitor
  • Mercedes-AMG lucreaza la o hypercar de 1300 de cai putere
  • Acesta ar urma sa fie prezentat oficial anul viitor
  • Masina ar putea avea monococa din carbon, suspensie adaptiva inteligenta si sa cantareasca doar 1300 de kilograme
Distribuie pe Facebook

Nemtii de la Mercedes-AMG ar dezvolta un hypercar de 1300 de cai putere care sa concureze cu Aston Martin-ul Red Bull AM-RB 001 si pe care sa-l lanseze anul viitor.

La scurt timp dupa ce englezii de la Aston Martin si-au prezentat hypercar-ul dezvoltat impreuna cu cei de la Red Bull Racing, divizia AMG a nemtilor din Stuttgart ar pregati la randul lor o supermasina botezata deocamdata R50.

Viitorul monstru pe 4 roti ar urma sa fie ceva mult mai extrem decat asa cunoscuta Sfanta Treime a masinilor hibride, in care isi impart dominatia McLaren-ul P1, Ferrari LaFerrari si Porsche-ul 918 Spyder.

Daca intr-adevar cei de la Mercedes pregatesc asa ceva, piesa de rezistenta ar urma sa fie grupul propulsor. Acesta va consta in doua motoare electrice cu o putere de 150 de cai putere fiecare, care vor angrena rotile din fata. Pe langa acestea, RB50-ul va mai avea un propulsor turbo de 2.0 litri in 4 cilindri care va dezvolta 1000 de cai putere, rezultand o putere combinata de 1300 de cai putere.

Daca nici pana acum nu sunteti impresionati, aflati ca nemtii cauta ca masina sa cantareasca doar 1300 de kilograme, avand astfel un raport putere-greutate de 1 la 1, exact ca si incredibilul Koenigsegg One:1.

Acest propulsor, combinat cu o monococa de carbon, virare a rotilor din spate, suspensie adaptiva de ultima generatie care va controla fiecare roata in parte, panouri din fibra de carbon, o aerodinamica optima, si mai presus de orice, cu experienta acumulata de nemti in Campionatul Mondial de Formula 1 pe care il domina de doi ani incoace, va face hypercarul R50 ceva dupa care multi vor tanji.

Desigur, toate acestea vor veni pentru un pret demn de un hypercar, specialistii prevestind ca atunci cand va fi lansat, Mercedes-ul AMG R50 ar putea costa intre 2 si 3 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2016