Mr. Bean isi vinde masina, un McLaren F1 care poate ajunge si la 10 milioane

Mr. Bean isi vinde masina, un McLaren F1 care poate ajunge si la 10 milioane
  • Masina are un motor V12 de 627 cp
  • Exemplarul este unul standard, din cele 63 fabricate
  • Ultima reparatie a masinii a costat peste 1 milion de Euro
Distribuie pe Facebook

Celebrul Mr. Bean, adica actorul britanic Rowan Atkinson, tocmai a anuntat ca masina preferata din colectia personala, un McLaren F1 din 1996, va fi scoasa la vanzare. Ultimul McLaren de acest gen care a aparut intr-un tarziu pe piata s-a vandut pentru o suma uriasa: peste 5 milioane de Euro.

Foto: 4Tuning.ro, Goodwood Festival of Speed 2013

Rowan Atkinson nu mai are nevoie de nicio prezentare. Dupa ce a filmat seria Mr. Bean, actorul britanic a avut destui bani incat in anul 1997 sa-si cumpere un exemplar de McLaren F1, cea mai scumpa masina la acea vreme, pentru suma de 640.000 de lire sterline. Acum, cand kilometrajul masinii arata 41.000 de mile la bord, actorul s-a hotarat sa o vanda.

Un lucru extrem de interesant, daca ne gandim ca doar 100 de exemplare F1 au fost realizate vreodata si dintre acestea numai 63 au fost in varianta standard, cu specificatii de sosea. McLaren F1 este poate cea mai rara masina moderna care este pe piata, pentru ca toti cei care detin un asemenea exemplar nu vor sa scape de ea. Valoarea acestui model creste de la an la an, si, daca acum 10 ani se vindeau astfel de automobile cu preturi de maximum 1 milion de lire, acum pretul a explodat. Ultimul astfel de F1 a fost scos la licitatie pentru suma de 14 milioane de dolari, la Pebble Beach, anul trecut. O masina care insa nu a avut un proprietar atat de celebru ca Mr. Bean.

De aceea, dupa un an de zile, aparitia acestui McLaren F1 pe piata reprezinta un mare eveniment international. Si colectionarii cu siguranta abia asteapta sa puna mana pe masina lui Mr. Bean. Mai ales ca are o culoare purpurie care a fost prezenta pe doar cateva exemplare fabricate. Pentru cine nu stie astfel de detalii "obligatorii", va reamintim ca F1 are un motor V12 aspirat de 627 cp, cu ajutorul caruia aceasta masina a detinut multi ani titlul de cea mai rapida masina de serie din lume, atingand 386 km/h.

Intentia de a-si vinde masina si-a aratat-o in cadrul unui interviu dat publicatiei Goodwood Road and Racing: "Eu am cumparat la acea vreme masina datorita calitatii si gandirii din spatele ei. Acum a devenit un lucru de valoare, asa ca este timpul sa se bucure altcineva de ea" a spus Rowan Atkinson.

Mr.BeanMr.Bean

Cel mai probabil, acest exemplar bine intretinut va fi scos la licitatia din cadrul evenimentului Festival of Speed de la Goodwood, in Anglia. Si fara indoiala, pretul platit pentru masina lui Mr. Bean va atinge sume record. Chiar daca in trecut, actorul a avut parte de doua accidente destul de urate, care i-au scos din buzunar aproximativ 1,7 milioane de lire pentru reparatii. Ultimul accident de acest gen s-a petrecut chiar in 2013, iar masina a fost terminata in 2014, avand o nota de plata de 910.000 de lire sterline. Nu degeaba, asigurarea lui anuala este de 60.000 de lire/an...

Asadar, daca cumva aveti banii, pregatiti-va pentru o achizitie speciala. Nu in fiecare zi este scos la vanzare un McLaren F1, detinut de nou de un actor celebru, care ne-a facut sa radem inca din copilarie. Peste cativa ani, cu siguranta valoarea acestui exemplar va fi si mai mare. Iar atunci cand Rowan Atkinson nu va mai fi printre noi, pretul va mai inregistra o crestere cu siguranta. Oricum, o astfel de masina, poate cea mai extrema si bine gandita masina din toate timpurile, merita sa ramana mereu pe strada, condusa de un pasionat.

Distribuie pe Facebook
mai multe