Nemtii de la Mercedes sarbatoresc 50 de ani de AMG cu un nou hypercar extrem de 1.000 de cai si motor de Formula 1

Nemtii de la Mercedes sarbatoresc 50 de ani de AMG cu un nou hypercar extrem de 1.000 de cai si motor de Formula 1
  • Mercedes-AMG pregateste un nou hypercar
  • Acesta ar urma sa fie propulsat de motorul V6 folosit momentan de monopostul de Formula 1 al celor de la Mercedes
  • Masina ar urma sa aiba peste 1000 de cai putere si o viteza maxima de peste 354 de km/h
Distribuie pe Facebook

Anul viitor divizia AMG implineste 50 de ani iar pentru a marca acest moment important, impreuna cu Mercedes, vor lansa un hypercar propulsat de un motor folosit in Formula 1.

La fel ca orice constructor auto care se respecta, nemtii de la Mercedes-Benz au decis sa sarbatoreasca implinirea a 50 de ani a diviziei AMG prin lansarea unui nou hypercar, diferit fata de orice au creat pana acum.

Din cate se pare, nemtii ar lucra deja la masina care se afla in stagiile finale de design, urmand sa inceapa faza de dezvoltare. Aceasta informatie a fost confirmata de o sursa din interiorul companiei in Belgia, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 gazduit de circuitul Spa-Francorchamps.

Aici, echipa a avut un week-end destul de bun, cu o noua clasare pe podium cu Nico Rosberg pe locul intai si Lewis Hamilton pe locul 3. Pana in momentul acesta nu se cunosc detalii oficiale, si nici nu putem sti sigur daca acea sursa este de incredere, dar daca se dovedeste a fi adevarat, acest hypercar va impresiona cu siguranta.

In primul rand, zvonurile spun ca sub capota se va afla propulsorul V6, turbo, de 1.6 litri, care se gaseste momentan in monopostul W07 F1 condus de Rosberg si Hamilton. Da, ati vazut bine: nemtii vor ca viitoarea masina sa fie propulsata de un motor folosit in Formula 1. Acesta ar urma sa dezvolte aproximativ 900 de cai putere multumita unui turbocompresor in plus, iar ajutat de 2 agregate electrice montate pe puntea fata, va produce in total peste 1.000 de cai putere.

Avand in vedere ca motoarele folosite in Formula 1 sunt extrem de diferite de cele folosite in masinile de serie, si ca nu prea vedem cum ar putea un asemenea motor sa se inteleaga cu traficul aglomerat spre exemplu, nu stim cum vor reusi nemtii asa ceva. In ciuda acestor fapte, aceeasi sursa declara ca acel motor este aproape de a fi finalizat de uzina Mercedes-AMG Performance Powertrains din Marea Britanie.

In acelasi timp, viitorul hypercar al celor de la Mercedes ar urma sa cantareasca doar 1.000 de kilograme, iar echipa de creatie are sarcina de a desena o caroserie aerodinamica, care sa completeze tot acest tablou.

Multumita acestor caracteristici, nemtii indica o viteza maxima de peste 354 de km/h si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in sub 2.5 secunde.

Dupa cum spuneam mai sus, aceasta informatie nu a fost confirmata oficial de Mercedes-AMG, asa ca va trebui sa asteptam sa vedem ce au si acestia de spus. Intre timp insa, va mai dam un motiv de uimire, si anume presupusul pret al acestei masinarii care ar urma sa se produca doar in 50 de exemplare: 5 milioane de dolari.

Distribuie pe Facebook
mai multe