Uite masinuta care cu ai sai 385 de cai putere se ia de tricou cu McLaren-ul P1

Uite masinuta care cu ai sai 385 de cai putere se ia de tricou cu McLaren-ul P1
  • VUHL si-a prezentat ultima creatie la Goodwood Festival of Speed
  • Aceasta se numeste 05RR si este propulsata de un motor de 2.3 litri EcoBoost
  • Compania si-a facut debutul in 2013 cu modelul 05, competitorul lui BAC Mono, Ariel Atom si KTM X-Bow
Distribuie pe Facebook

Constructorul mexican VUHL a dat prelata jos de pe ultima lor creatie, modelul de strada 05RR

Pentru cei care nu stiu, VUHL vine de la Vehicles of Ultra-Lightweight and High Performance, si este o companie mexicana condusa de fratii Iker si Guillermo Echeverria, responsabila pentru supercar-ul 05, lansat in anul 2013 ca un concurent pentru BAC Mono, Ariel Atom si KTM X-Bow.

Acum, la 3 ani de la acel eveniment, acestia il vor urca pe pilotul de rezerva al echipei de Formula 1 Manor Racing, Jordan King, la volanul ultimei lor creatii, bazata pe modelul 05. Totul se va desfasura in cadrul cunoscutului Goodwood Festival of Speed.

VUHL 05RR

King a declarat ca "De obicei este o mare diferenta intre ceea ce oamenii considera un supercar, si ceea ce este de fapt o masina de curse. Sunt foarte bucuros ca voi conduce VUHL 05RR deoarece este reteta perfecta: este foarte usoara, raport putere-greutate incredibil si arata extraordinar de bine. Ne vom distra pe cinste la Goodwood."

Si are toate motivele sa o laude. Fata de modelul standard 05, RR-ul vine cu jante extrem de usoare din fibra de carbon, un body-kit aerodinamic, aripa spate si diffuser inspirat din Formula 1, caroserie din fibra de carbon, monococa produsa din aliminiu-carbon, iar in spate, un motor de 2.3 litri EcoBoost conectat la o transmisie secventiala cu 6 trepte.

VUHL 05RRVUHL 05RR

Pentru cei pe care i-am plictisit cu detaliile tehnice, o sa simplificam putin. Toate informatiile care le-am spus mai sus se traduc cam asa: 385 de cai putere, 500 Nm cuplu, 640 de kg, 600 de cai putere/tona si o acceleratie de la 0 la 100 de km/h in 2.7 secunde.

Daca nici acum nu v-am convins, mai incercam o data. Chiar daca comparatia este putin trasa de par, producatorul declara ca masinuta are un raport putere/tona mai mare decat un Ferrari F12 Tdf, un McLaren P1 sau decat un Bugatti Veyron.

VUHL 05RR

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze VUHL 05RR
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 24 Iunie 2016