Noul Bentley Mulsanne Speed se anunta cea mai rapida limuzina a planetei

Noul Bentley Mulsanne Speed se anunta cea mai rapida limuzina a planetei
  • Bentley prezinta la Paris noul Mulsanne Speed
  • Modelul ofera sub capota un V8 turbo de 537 CP
  • Viteza maxima este de 305 kilometri pe ora
Distribuie pe Facebook

Se spune ca sportivitatea si luxul nu fac echipa buna, insa marile companii producatoare de automobile ne-au tot demonstrat contrariul de-a lungul ultimei perioade de timp. Inclusiv britanicii de la Bentley, cu al lor nou Mulsanne Speed.

Dezamagit de cei "numai" 512 CP ai limuzinei Bentley Mulsanne? Si noi suntem de aceeasi parere, o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 5.3 secunde fiind complet inacceptabila pentru un astfel de automobil! Lasand glumele si ironiile la o parte, mentionam cat se poate de serios ca modelul de (super)lux al producatorului din Crewe va fi disponibil la vanzare din toamna acestui an si intr-o versiune ceva mai performanta, pe nume Speed.

Pentru cei direct interesati de aceasta masina, continuam cu precizarea ca propulsia este asigurata si in cazul de fata de o unitate V8 twin-turbo de 6.75 litri, valorile maxime numarand insa, mai nou, 537 cai putere si 1.100 Newton-Metri. Drept urmare, primii 100 km/h vin acum dupa doar 4.9 secunde, acul vitezometrului continuandu-si apoi incursiunea pana la 305 kilometri pe ora.

Bentley Mulsanne SpeedBentley Mulsanne Speed

Bentley Mulsanne Speed

In tandem cu imbunatatirea cifrelor si numerelor regasite in cadrul fisei cu specificatii tehnice, suspensia a suferit si ea cateva modificari pentru un plus de dinamica, lucru valabil si pentru sistemul de directie. Pe plan estetic, versiunea Speed a limuzinei Bentley Mulsanne se lauda cu o tenta fumurie aplicata atat grilei radiatorului, cat si blocurilor optice fata, respectiv spate, jantele pe 21 inch si cele patru noi nuante completand meniul exterior.

In ceea ce priveste aspectul interior, modelul de (super)lux al producatorului din Crewe impresioneaza in mod special prin perfectiunea cu care reuseste sa imbine rafinamentul cu sportivitatea, lista cu atractii principale incluzand aici - printre altele - si piele in doua culori, partial perforata, cusaturi in forma de carouri, respectiv ornamente realizate din lemn masiv si fibra de carbon.

Noul Bentley Mulsanne Speed va debuta in premiera mondiala luna viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Paris, livrarile urmand a luat startul in aceasta toamna.

Bentley Mulsanne Speed

Bentley Mulsanne Speed

Bentley Mulsanne Speed

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Bentley Mulsanne Speed
mai multe