Noul Corvette Z06 se anunta mai greu decat predecesorul sau

Noul Corvette Z06 se anunta mai greu decat predecesorul sau
  • Noul Corvette Z06 se anunta mai greu decat predecesorul sau
  • Versiunea Coupe cantareste aproximativ 1.598 de kilograme
  • Varianta Convertible vine la pachet cu un total de 1.625 kg
Distribuie pe Facebook

In timp ce marea majoritate a producatorilor auto cauta sa reduca din greutatea noilor modele, americanii de la Chevrolet par sa fi cazut in cealalta extrema, cea de-a saptea generatie a legendarului Corvette luand cateva kilograme bune comparativ cu predecesorul sau.

Ce ascunde sub capota un V8 supraalimentat de 625+ cai putere si promite sa serveasca la pranz (sau in orice alt moment al zilei), fara discrimare, atat Porsche-uri 911 Turbo, cat si Ferrari-uri 458 Italia? Exact, noul Chevrolet Corvette Z06 care, in ciuda faptului ca a fost prezentat publicului larg inca din ianuarie 2014, nici pana in ziua de astazi nu a ajuns in showroom-urile constructorului american - si nici nu o va face mai devreme de inceputul anului viitor, fie acum vorba intre noi.

Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06

Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06

Asteptarea merita insa pe deplin, lista cu ingrediente magice incluzand, pe langa unitatea de 6.2 litri mai sus mentionata, si multe alte bunatati, precum posibilitatea de a alegere intre o cutie manuala cu sapte rapoarte si o transmisie automata cu opt trepte de viteza, de exemplu. Apoi, nu trebuie sa uitam nici de suspensia sport dotata cu amortizoare magnetoreologice, de sistemul de franare accesorizat cu discuri carbon-ceramice si, nu in ultimul rand, de diferentialul (electronic) cu alunecare limitata.

Adaugam in meniu si kitul aerodinamic special proiectat, de care americanii de la Chevrolet sunt atat de mandri - si au si motive destul de serioase, noul Corvette Z06 fiind modelul care genereaza cea mai mare forta de apasare din istoria General Motors, iar concluziile sunt cat se poate de clare. Si totusi, sa nu crezi acum ca situatia este chiar perfecta. Nu, cea de-a saptea generatie a legendarului automobil de inalta performanta de peste Ocean are si o mica / mare problema - depinde din ce unghi privesti.

Iar aici ne referim la greutatea de 1.598 de kilograme specifica versiunii Coupe, care reprezinta un plus de 178 de kilograme - comparativ cu modelul anterior, conform calculelor noastre. In ceea ce priveste varianta Convertible, ei bine... aceasta cantareste nu mai putin de 1.625 de kilograme, cu aproximativ 255 de kilograme mai mult decat un McLaren 650S Spider, de exemplu.


Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06

Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (30) Poze Salonul Auto de la Detroit 2014: Chevrolet Corvette Z06
mai multe