Noul Corvette Z06 tocmai a devenit cea mai rapida masina de la Nurburgring

Noul Corvette Z06 tocmai a devenit cea mai rapida masina de la Nurburgring
  • Noul Corvette Z06 ar fi parcurs un tur la Nurburgring intr-un timp record
  • Conform zvonurilor, supercarul american ar fi reusit un 6:59.3 minute
  • Performanta modelului de peste Ocean este similara cu cea a 918-lui Spyder
Distribuie pe Facebook

Uita de Nissan GT-R Nismo, Dodge Viper ACR sau Porsche 911 GT2 RS! Lumea automobilelor de inalta performanta are un noul lider, Chevrolet-ul Corvette C7 Z06 reusind sa cucereasca circuitul de la Nurburgring in numai 6 minute, 59 de secnde si 13 secunde.

Ce are sub capota un motor V8 de 650 CP, sprinteaza pana la 96 km/h in 2.95 secunde si porneste de la 78.000 de dolari.? Este noul Chevrolet Corvette Z06, care mai infinge astazi un pumnal in rana adversarilor sai directi si indirecti.

Altfel spus, conform unor informatii obtinute de publicatia Horsepower Kings, supercarul american a reusit sa parcurga cei peste 20 de kilometri ai Nurburgring-ului intr-un timp record pentru masinile de serie, de numai 6:59.3 minute.

Dam cateva pagini in urma si aflam ca noul Chevrolet Corvette Z06 este cu peste 8 secunde mai rapid decat un Nissan GT-R Nismo, principala "curiozitate" constand insa in apropierea sa la circa doua secunde de performanta Porsche-ului 918 Spyder.

Chevrolet Corvette Z06 - Galerie FotoChevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto

Cum de a fost acest lucru posibil, ramane inca un mister. Si asta fiindca, dupa cum precizam si cateva randuri mai sus, supercarul american beneficiaza de un propulsor V8 supraalimentat de 6.2 litri, cu numai 650 CP si 881 Nm in dreptul fisei cu specificatii tehnice.

In plus, noul Chevrolet Corvette Z06 nu exceleaza neaparat nici la capitolul greutate, cele 1.600 de kilograme caracteristice versiunii standard fiind destul pentru un automobil sport. Asadar, de unde o astfel de performanta?

Conform aceleiasi publicatii Horsepower Kings, un material video cu recordul pe care supercarul american l-a reusit la Nurburgring va fi publicat chiar in zilele urmatoare, cand speram sa se rezolve si acest mister.

Pana atunci reamintim ca printre optiunile noului Chevrolet Corvette Z06 care duc la cresterea performantelor se numara inclusiv o transmisie automata cu opt rapoarte, suspensie sport cu amortizoare magnetoreologice, discuri de carbon-ceramice si elemente aerodinamice active.

Nu uitam nici de Michelin Pilot Super Sport Cup oferite de pachetul Z07, dar oare chiar este posibil sa obtii astfel de cifre, numere si valori la 100.000 de dolari - suma in jurul careia se invarte varianta de top a supercarului american?

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Chevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto
mai multe