Nu ai auzit de masina asta in viata ta, dar poti sa o cumperi acum: Zolfe GTC

Nu ai auzit de masina asta in viata ta, dar poti sa o cumperi acum: Zolfe GTC
  • Masina este vanduta de dealerul Moto Exotica
  • Ideala pentru circuit
  • Zolfe GTC vine cu AC, geamuri electrice si... cam atat
Distribuie pe Facebook

Sunt multe marci si modele auto de care nu am auzit vreodata. Insa rar aceste masini ies la vanzare, pentru ca ori au fost fabricate putine exemplare, ori sunt extrem de scumpe. Este si cazul masinilor Zolfe realizate in Statele Unite. Iata aici un model Road Rocket care e acum de vanzare pe eBay.

Compania Zolfe a luat nastere in 2008, din initiativa fostului director tehnic de la Caterham, Jez Coates, care, impreuna cu afaceristul Nic Strong, au decis sa-si faca propriul brand de masini sport. Ideea a fost de a realizat automobile ultra-usoare cu motoare de capacitate mica, special pentru iubitorii de iesiri pe circuit.

Modelul Zolfe GTC a fost realizat in doar cateva exemplare, toate prototip, iar cel care tocmai a fost scos la vanzare pe eBay este prototipul cu numarul 4. Un automobil interesant, care contine stiluri diferite de la masini sport renumite: Datsun 240Z, Opel GT, Jaguar E-Type, TVR si alte cateva. Oricum, designul este unul reusit si nimeni nu poate spune ca aceasta masina e urata.

Zolfe GTC

Sasiul este unul tubular realizat de Simpact si caroseria e fabricata de Stadco, aceeasi care fac si sasiul pentru Ford GT. Suspensia Multimatic se mandreste ca ii da masinii de numai 680 kg o aderenta identica cu cea a masinilor de Formula 1, in timp ce greutatea este distribuita in mod egal, 50/50. Sub capota din fata este un motor de numai 2.0 litri, aspirat, marca Ford, ce produce 170 cp, cuplat la o cutie manuala cu 6 rapoarte de la Mazda Miata. Puterea nu e mare, insa tinand cont ca masina are greutatea unui fulg, performantele sunt pe masura.

Zolfe GTC

Masina aceasta care poate fi cumparata de oricine a fost fabricata in 2011 la mica fabrica din Atlanta, Georgia. Si vine cu doar 2240 de kilometri la bord, ceea ce o face sa fie cam noua. Unde mai pui ca, desi este usoara si gandita special pentru senzatiile tari de pe circuit, Zolfe GTC are aer conditionat, geamuri electrice si alte cateva dotari. Precum centurile in 4 puncte, volanul MOMO, diferential blocant de Mazda si evacuare Borla.

Si chiar daca este o masina rara, rapida si plina de senzatii tari, pretul este unul... decent. Mai exact, numai 32.900 de dolari. Cam cat costa un Renault Megane RS. Dar cu acest Zolfe primesti tractiunea spate si alte cateva minunatii demne de un supercar. Dar oare merita acesti bani?

Zolfe GTC

Zolfe GTC

Zolfe GTC

Zolfe GTC

Zolfe GTC

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Zolfe GTC
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 25 Iulie 2016