Porsche 918 Spyder spulbera recordul circuitului de la Nurburgring - filmul complet

Porsche 918 Spyder spulbera recordul circuitului de la Nurburgring - filmul complet
  • Noul Porsche 918 Spyder este cel mai rapid model de serie de la Nurburgring
  • Supercarul german a parcurs un tur in Iadul Verde in 6 minute si 57 de secunde
  • Recordul a fost stabilit de pilotul de teste Marc Lieb, pe anvelope standard
Distribuie pe Facebook

Doua exemplare Porsche 918 Spyder si trei talentati piloti auto - printre care si legendarul Walter Rohrl, au debarcat in dimineata zilei de 4 septembrie in cadrul complexului de la Nurburgring, pentru a da piept cu provocarea suprema: cei peste 20 de kilometri ai infricosatorului Iad Verde.

Dupa mai bine de 12 luni de asteptare, mult anticipatul Porsche 918 Spyder a renuntat la stadiul sau de prototip si a debutat la Salonul Auto de la Frankfurt in versiunea de serie. Majoritatea cifrelor anuntate anterior de constructorul din Stuttgart au ramas neschimbate, succesorul spiritual al legendarului Porsche Carrera GT laudandu-se astfel in fata noastra cu o putere maxima de pana la 887 CP, respectiv un cuplu maxim care, in functie de treapta de viteza, variaza intre 917 si, atentie, 1.280 Newton-Metri!

Drept urmare, faptul ca supercarul Porsche 918 Spyder are nevoie de numai 2.8 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h, accelereaza de la 0 la 200 km/h in doar 7.7 secunde si atinge o viteza maxima de aproximativ 345 kilometri pe ora nu ar trebui sa reprezinta nici un fel de surpriza pentru nici unul dintre noi. Adevarata surpriza pe care ne-a rezervat-o cea mai noua nava amiral a companiei germane de automobile este timpul reusit la Nurburgring: nici mai mult, nici mai putin de sase minute si 57 de secunde!

Iata insa si cateva precizari pe care nu le-am facut ieri. Noul Porsche 918 Spyder a reusit sa parcurga cei peste 20 de kilometri ai infricosatorului Iad Verde in sase minute si 57 de secunde fiind echipat cu pneuri Michelin. Vorbim mai exact de pneurile Michelin oferite in echiparea standard a impresionantului supercar din Stuttgart, pneuri care au fost conceput nu doar pentru un maximum de performanta, ci si pentru a ajuta succesorul spiritual al legendarului Porsche Carrera GT sa obtina un consum de carburant de aproximativ trei litri la 100 de kilometri.

De asemenea, la fel de important de precizat, toti cei trei piloti angrenati in lupta noului Porsche 918 Spyder impotriva circuitului de la Nurburgring au reusit sa parcurga numeroase tururi in mai putin de sapte minute, timpul de sase minute si 57 de secunde fiind stabilit de pilotul de teste Marc Lieb, care a inregistrat o viteza medie de 179.5 kilometri pe ora. Cele doua exemplare ale supercarului german s-au bucurat in duelul lor cu Iadul Verde si de prezenta pachetului Weissach disponibil in mod optional, pachet care ofera atat un plus de apasare aerodinamica, cat si un minus de circa 35 de kilograme.

Asadar, acestea fiind spuse, iata filmul complet al recordului reusit de noul Porsche 918 Spyder.

Distribuie pe Facebook
mai multe