Povestea unicului Maybach cu un milion de kilometri la bord

Povestea unicului Maybach cu un milion de kilometri la bord
  • Un Maybach 62 a depasit pragul celor 1 milion de kilometri parcursi
  • Limuzina germana a schimbat in acest timp un motor si o cutie de viteze
  • Automobilul de lux si-a gasit un nou prorietar si continua sa functioneze
Distribuie pe Facebook

Chiar daca ar putea parea greu de crezut, un om de afaceri din Liechtenstein a parcurs la bordul Maybach-ului sau ceva mai mult de 1.000.000 km.

Povestea limuzinei "milionare" incepe in luna aprilie a anului 2004, atunci cand Josef Weikinger isi achizitioneaza un exemplar Maybach 62 in valoare minima de 450.000 de euro.

Maybach 62 cu 1 milion km la bord

Printre "picanteriile" impunatorului automobil german de lux se numara o lungime de aproximativ 6.17 metri, un propulsor V12 bi-turbo de circa 550 de cai putere si, nu in ultimul rand, un interior care ar putea concura oricand, cu mari sanse, impotriva cockpit-ului unui avion privat.

Toate aceste caracteristici par sa-l fi fascinat din plin pe omul de afaceri din Liechtenstein, care a renuntat la serviciile limuzinei sale Maybach 62 abia dupa noua ani de posesie si... si ceva mai mult de un milion de kilometri parcursi.

Maybach 62 cu 1 milion km la bord

In toata aceasta perioada de timp, impunatorul automobil german de lux a schimbat atat un motor - la 600.000 de kilometri, cat si o cutie de viteze. De asemenea, numeroase reparatii au fost efectuate si la nivelul suspensiei fata, respectiv sistemului electric.

Drept urmare, se naste urmatoarea intrebare: oare la ce cost s-a ridicat toata aceasta distractie? Caci, pe langa suma platita pe masina si reparatii, Josef Weikinger a mai "investit" si in 167.000 de litri de carburant Super Plus.

Maybach 62 cu 1 milion km la bord

In luna august a anului 2013, Maybach-ul 62 detinut de omul de afaceri din Liechtenstein si-a gasit un nou proprietar, impunatorul automobil german de lux functionand si in ziua de astazi.

Cat despre Josef Weikinger, acesta si-a indreptat atentia tot catre un Maybach, insa compania nemteasca isi inchisese intre timp portile din cazul vanzarilor extrem de slabe, mult sub nivelul asteptarilor. Drept urmare, acesta si-a achizitionat in cele din urma un BMW 760Li.

Maybach 62 cu 1 milion km la bord

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (16) Poze Maybach 62 cu 1 milion km la bord
mai multe