R200 Non-Fiction: Povestea unui Audi R8 transformat in... Skoda

R200 Non-Fiction: Povestea unui Audi R8 transformat in... Skoda
  • Noul R200 Non-Fiction reprezinta un omagiu adus legendarei Skoda 130 RS
  • Modelul preia de la primul Audi R8 atat platforma, cat si motorizarea V8
  • Conceptul va fi primi inclusiv o versiune de serie, limitata la 24 de exemplare
Distribuie pe Facebook

In ciuda a ceea ce ai putea crede initial, aceasta nu este doar o lucrare virtuala. Ba dimpotriva: masina exista si in realitate, doritorii putand-o admira la Centrul pentru Arta Contemporana din Praga.

Pentru cei care nu vor ajunge insa prea curand in capitala Cehiei, precizam ca noul R200 Non-Fiction porneste de la dorinta aducerii unui omagiu legendarei Skoda 130 RS - care, anul acestea, isi serbeaza cea de-a 40-a aniversare.

Cele doua automobile impart mai multe idei in materie de design, precum farurile rotunde, stopurile dreptunghiulare sau aripile spate evazate, inedita creatie a caror linii si forme au fost stilizate de Petr Novak remarcandu-se, cel putin la nivel de exterior, si printr-o serie de elemente preluate de la limuzina Bentley Mulsanne, respectiv supercarul Lamborghini Gallardo LP5x0-4.

R200 Non-FictionR200 Non-Fiction

R200 Non-Fiction

In schimb, daca vine vorba despre departamentul interior, gurile de ventilatie centrale "striga" a Porsche 991, pe cand ceasurile de bord si partea inferioara a consolei isi regasesc originea in arborele genealogic al modelului Audi R8.

Audi R8 care, dupa cum precizam si anterior, joaca rolul de donor si la nivel tehnic, la baza caroseriei realizate din aluminiu facandu-si veacul platforma primei generatii a supercarului din Ingolstadt. Tot aceasta reprezinta si sursa de provenienta a motorului V8 montat central, unitatea aspirata de 4.2 litri lucrand alaturi de o cutie manuala cu sase rapoarte si un sistem de tractiune integrala.

Nu avem inca nici un fel de informatie cu privire la performantele propriu-zise ale noului R200 Non-Fiction, insa nu ar fi de mirare daca fisa cu specificatii ne-ar intampina cu un timp de 4.6 secunde pentru sprintul 0 - 100 km/h si o viteza maxima de 300 km/h.

Omagiul adus legendarei Skoda 130 RS va putea fi admirat la Centrul pentru Arta Contemporana din Praga pana la data de 11 mai, inedita creatie urmand a se pregati apoi pentru intrarea in productia de serie. Nu mai mult de 24 de exemplare vor lua nastere incepand cu luna ianuarie a anului viitor, fiecare dintre acestea fiind asteptat sa soseasca alaturi de un pret de pornire de 255.000 de euro.

R200 Non-Fiction

R200 Non-Fiction

R200 Non-Fiction

R200 Non-Fiction

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (93) Poze R200 Non-Fiction
mai multe
Publicat în categoria: Masini tari DATA PUBLICĂRII: 17 Aprilie 2015