Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h!

Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h!
Intrati nemeritat intr-un con de umbra, cehii de la Skoda au de facut astazi un anunt extrem de important: un exemplar modificat al impresionantului model Octavia RS a reusit sa atinga weekendul trecut la Bonneville o viteza ametitoare, de peste 325 km/h! Iar filmele de la fata locului nu lipsesc!
Distribuie pe Facebook

Exista locuri in care poti admira zilnic cel putin o Skoda Octavia RS si locuri in care acest lucru este aproape imposibil. De exemplu, strazile Batranului Continent abunda in nenumarate exemplare ale modelului ceh, in timp ce lacul sarat de la Bonneville se inscrie in cea de-a doua categorie. Sau, cel putin, asta se intampla cu ceva timp in urma.

Trecand insa peste orice alte introduceri, tinem sa precizam ca cehii de la Skoda au debarcat weekend-ul trecut la Bonneville, acolo unde versiune modificata a sedanului Octavia RS a reusit sa atinga o viteza ametitoare, de aproximativ 325,33 km/h - un cadou nemaipomenit pentru a sarbatori cea de-a zece aniversare a diviziei RS.

Pentru a se alatura legendarului club '200 mph' de la Bonneville, extremul automobil botezat Skoda Octavia RS Bonneville Special a suferit numeroase modificari la capitolul aerodinamica, in timp ce factorul siguranta a fost imbunatatit prin instalarea unei parasute, a unor extinctoare si, bineinteles, a unui roll cage complet.

Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h!

Sub capota, 'experimentul' constructorului auto ceh ascunde deja-celebrul propulsor in patru cilindri 2.0 TSI care, inzestrat cu o turbina uriasa marca Garrett, un intercooler upgradat, carburant de curse si alte mici modificari, dezvolta nu mai putin de 500 cai putere.

Drept urmare, Skoda Octavia RS Bonneville Special a reusit sa atinga la prima incercare din ziua respectiva o viteza maxima de aproximativ 315 km/h. Actualul record al impresionantului a fost inregistrat la a sasea incercare, insa constructorul ceh spera la depasirea barierei celor 347 km/h - sau, altfel spus, cei de la Skoda doresc ca in cele patru zile ramase pana la incheierea Bonneville Speed Week sa doboare recordul absolut pentru masinile de productie cu motoare de 2.0 litri.

Pana atunci insa, nu ramane decat sa urmarim experienta modelului Octavia RS Bonneville Special la... Bonneville.

Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h! Part. 1



Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h! Part. 2



Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h! Part. 3



Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h! Part. 4



Skoda Octavia RS la Bonneville - Peste 325 km/h! Part. 5



Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Skoda Octavia RS la Bonneville
mai multe