Stop Joc: Noul Corvette Z06 sprinteaza de la 0 la 96 km/h in 2.95 secunde!

Stop Joc: Noul Corvette Z06 sprinteaza de la 0 la 96 km/h in 2.95 secunde!
  • Chevrolet anunta performantele noului Corvette Z06
  • Versiunea automata promite un sprint 0 - 96 km/h in 2.95 sec
  • Sfertul de mila este realizat in 10.95 secunde
Distribuie pe Facebook

Echipat cu un propulsor V8 supraalimentat de 650 cai putere si capabil sa accelereze de la 0 la 96 km/h in fix 2.95 secunde, noul Chevrolet Corvette Z06 ocupa un loc fruntas in topul celor mai impresionante automobile ale planetei. Spre deosebire insa de rivalii sai directi sau indirecti, supercarul americani are un pret de pornire de numai 78.995 dolari. Suna... fabulos, nu-i asa?

Aproximativ noua luni. De atat a fost nevoie pentru ca americanii de la Chevrolet sa anunte performantele noului Corvette Z06, insa asteptarea a meritat pe deplin.

Propulsat de un motor V8 dotat cu compresor mecanic si capacitate cilindrica de 6.2 litri, cu 650 de cai putere si 881 Newton-Metri in dreptul valorilor maxime, supercarul producatorului auto de peste Ocean are nevoie de doar 3.2 secunde pentru a rezolva ecuatia 0 - 96 km/h.

Chevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto

Asta in versiunea manuala. Opteaza pentru transmisia automata cu opt rapoarte oferita in mod optional, iar timpul necesar realizarii acceleratiei 0 - 96 km/h promite sa coboare sub pragul celor trei secunde, pana la un impresionant 2.95 secunde.

Noul Chevrolet Corvette Z06 nu dezamageste nici atunci cand vine vorba de parcurgerea sfertului de mila, o misiune indeplinita dupa numai 10.95 secunde de varianta automata, respectiv 11.2 secunde in cazul modelului dotat cu transmisia manuala cu sapte raporta regasita in meniul standard.

Din pacate, viteza maxima nu a fost anuntata pana la acest moment, oficialii producatorului american de automobile precizand in schimb ca decelerarea de la 96 la 0 km/h se face in circa 30 de metri, in timp ce fortele generate la acceleratia laterale urca pana la 1.2 G.

Un alt detalii important care lipseste cu desavarsire este timpul reusit la Nurburgring, insa "ceva" ne spune ca noul Chevrolet Corvette Z06 nu va avea nici un fel de problema in a depasi performanta de 7:19.63 minute reusita de vechiul Corvette ZR1.

Chevrolet Corvette Z06 - Galerie FotoChevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto

Chevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto

Iar cand aducem in discutie acel "ceva", nu ne referim doar la surplusul de CP si Nm rezultat in urma adoptarii sub capota a unei unitati supraalimentate, ci si la trenul de rulare, ce aduce in prim plan o suspensie dotata cu amortizoare magnetoreologice, discuri carbon ceramice si, nu in ultimul rand, un diferential electronic cu alunecare limitata.

Lista cu bunatati mai include, de asemenea, si un body kit agresiv stilizat, realizat din fibra de carbon si dotat cu elemente aerodinamice active, noul Chevrolet Corvette Z06 fiind astfel mai rapid cu aproximativ o secunda decat vechiul Corvette ZR1 pe circuitul Milford Road Course, ce masoara numai 4.6 kilometri lungime.

Mai impresionant ca oricand, supercarul american continua sa socheze prin pretul sau de pornire, de 78.995 dolari pentru versiunea Coupe, respectiv 83.995 dolari pentru varianta Convertible.

Chevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto

Chevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto

Chevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (64) Poze Chevrolet Corvette Z06 - Galerie Foto
mai multe