Top 5: Cele mai incitante aparitii din cadrul Salonului Auto de la New York 2014

Top 5: Cele mai incitante aparitii din cadrul Salonului Auto de la New York 2014
Pe parcursul urmatoarelor zece zile, New York-ul va deveni subiectul principal de discutie al pasionatilor de automobile, orasul care nu doarme niciodata gazduind in perioada 18 - 27 aprilie unul dintre cele mai importante saloane auto de pe intreg mapamondul.
Distribuie pe Facebook

De la modele de serie pana la concept car-uri (i)reale, editia din acest an a evenimentului New York International Auto Show a pregatit vizitatorilor sai numeroase noutati si surprize demne de mentionat prietenilor si, de ce nu, pe toate site-urile de socializare. Nu toate dintre acestea vor reusi insa sa atraga atentia celor din jur precum o fac urmatoarele cinci automobile.

  • Alpina B6 Bi-Turbo Gran Coupe

Salonul Auto de la New York 2014: ALPINA B6 Bi-Turbo Gran Coupe

Salonul Auto de la New York 2014: ALPINA B6 Bi-Turbo Gran CoupeSalonul Auto de la New York 2014: ALPINA B6 Bi-Turbo Gran Coupe

Seria 3 Sedan si Touring. Seria 4 Coupe si Convertible. Seria 5 Sedan si Touring. Seria 6 Coupe si Convertibl. Seria 7 si chiar BMW X3. Pe scurt, nu exista model din gama BMW - cu cateva mici exceptii - care sa nu fi facut o vizita atelierelor Alpina din Buchloe pentru o doza extra de stil si performanta. Exceptii care vor deveni certitudini odata cu deschiderea Salonului Auto de la New York, dupa cum este cazul noului BMW Seria 6 Gran Coupe.

Considerat o versiune ceva mai civilizata a modelului BMW M6 Gran Coupe, noul Alpina B6 Bi-Turbo Gran Coupe aduce un plus de eleganta si rafinament multumita prelungirile atasate spoilerelor fata si spate, servite in compania unor jante cu design multispita, pe 21 inci. Alte detalii exterioare remarcabile includ eleron pentru portbagaj si sistem de evacuare cu patru tips-uri, in timp ce interiorul ofera insertii de piele in doua culori si accente de lemn masiv.

In ceea ce priveste aspectul tehnic, lista cu ingrediente magice include un motor V8 bi-turbo de 4.4 litri si 540 de cai putere care, impreuna cu o transmisie automata ZF cu opt rapoarte si un sistem de tractiune integrala xDrive, rezolva ecuatia 0 - 100 km/h in numai 3.9 secunde. Viteza maxima? Undeva in jurul a 320 de kilometri pe ora - 318 km, mai exact!

  • BMW M4 Convertible

Salonul Auto de la New York 2014: BMW M4 ConvertibleSalonul Auto de la New York 2014: BMW M4 Convertible

Salonul Auto de la New York 2014: BMW M4 Convertible

Pentru cei care nu cauta insa alternativele, ci manifesta o slabiciune puternica pentru "original", editia din acest an a evenimentului New York International Auto Show va iesi in evidenta prin gazduirea premierei mondiale a noului BMW M4 Convertible. Un BMW M4 Convertible care se anunta a fi alegerea ideala atat pentru plimbarile emotionante in aer liber, cat si pentru luptele impotriva timpului duse pe circuit, fie vorba intre noi.

Nu trebuie insa sa ne crezi pe cuvant. E suficient sa arunci o privire asupra listei cu specificatii tehnice - care propune, printre altele, si o unitate twin-turbo de trei litri si 431 cai putere, o transmisie cu sapte rapoarte si dublu ambreiaj, plus o acceleratie de la 0 la 100 km/h in 4.4 secunde, respectiv un hard top capabil sa se faca nevazut in mai putin de 20 de secunde - si te vei convinge si singur de cele spuse de noi.

Referitor la aspectul estetic, fotografiile vorbesc de la sine. Sau, daca tii neaparat, facem chiar noi precizarea ca noul BMW M4 Convertible iese in evidenta printr-un plus de agresivitate, conferit atat de partea frontala inzestrata cu prize supradimensionate, respectiv o capota bombata a motorului, cat si de partea posterioara ce vine acum la pachet impreuna cu un eleron integrat in linia porbagajului, plus un difuzor de aer accesorizat cu patru tobe de esapament.

  • Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Salonul Auto de la New York 2014: Chevrolet Corvette Z06 ConvertibleSalonul Auto de la New York 2014: Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Salonul Auto de la New York 2014: Chevrolet Corvette Z06 Convertible

Cea de-a treia "scuza" pentru a face o vizita Salonului Auto de la New York 2014 vine de la Chevrolet, compania americana de automobile urmand a-si face aparitia in cadrul expozitiei organizate in Orasul care nu doarme niciodata, in perioada 18 - 27 aprilie, alaturi de primul sau Corvette Z06 Convertible din ultima jumatate de secol.

Nu stim, sinceri sa fim, de ce si ce anume le-a luat atat de mult "vecinilor" de peste Ocean sa aduca in fata lumii intregi un astfel de model, insa avem cateva argumente care indica faptul ca asteptarea a meritat pe deplin. Argumente care au in prim plan un propulsor supraalimentat cu opt cilindri in V si capacitate de 6.2 litri, ce promite sa puna la dispozitia rotilor spate cel putin 625 de cai putere si 860 de Newton-Metri.

Vestile bune nu se opresc insa aici, noul Chevrolet Corvette Z06 Convertible bucurandu-se si de alte caracteristici atragatoare de "wow-uri" si alte exclamatii de gen, precum suspensia sport dotata cu amortizoare Magnetic Selective Ride Control, sistemul de franare accesorizat cu componente carbon-ceramice marca Brembo sau kitul aerodinamic compus din numeroase elemente realizate din fibra de carbon.

  • Ford Mustang 50 Year Limited Edition

Salonul Auto de la New York 2014: Ford Mustang 50 Year Limited EditionSalonul Auto de la New York 2014: Ford Mustang 50 Year Limited Edition

Salonul Auto de la New York 2014: Ford Mustang 50 Year Limited Edition

Daca pentru ceilalti producatori nu reprezinta decat o noua oportunitate de a-si expune ultimele creatii, pentru americanii de la Ford editia din acest an a evenimentului New York International Auto Show are o insemnatate cu totul si cu totul speciala, marcand jumatate de secol de la lansarea pe piata a legendarului muscle car Mustang.

Asa cum era firesc si de asteptat, exceptionalul eveniment nu a fost trecut cu vederea de Ford, oficialii constructorului de peste Ocean pregatind o editie destinata aniversarii iconicului sau model. O editie denumita sugestiv Ford Mustang 50 Year, construita in doar 1.964 de exemplare si oferita exclusiv in compania unui propulsor V8 de cinci litri si peste 420 de cai putere.

In plus, cei care opteaza pentru versiunea echipata cu o cutie de viteze automata vor descoperi pe lista cu dotari standard si un pachet de performanta, ce constra intr-un sistem de franare marca Brembo, anvelope Pirelli P-Zero si diferential cu alunecare limitata. Pe plan estetic, noul Ford Mustang 50 Year Limited Edition impresioneaza in mod deosebit prin nuanta exterioara Wimbledon White, dar si prin insertiile interioare de piele si piele perforata.

  • Mercedes S63 AMG Coupe

Salonul Auto de la New York 2014: Mercedes S63 AMG Coupe

Salonul Auto de la New York 2014: Mercedes S63 AMG CoupeSalonul Auto de la New York 2014: Mercedes S63 AMG Coupe

Dupa debutul european din cadrul Salonului Auto de la Geneva, versiunea Coupe a recent lansatului S-Class a pornit intr-o noua aventura, inlocuitorul modelului CL-Class traversand Oceanul pentru a putea face cunostinta cu fanii sai americani. Noul Mercedes S-Class Coupe nu a sosit insa de unul singur in New York, ci alaturi de un partener extrem de select.

Noul Mercedes S63 AMG Coupe - caci despre el este vorba, a reusit sa cauzeze o adevarata isterie multumita functiei Curve tilting din dotarea suspensiei MAGIC BODY CONTROL, ce-i permite sa atace curbele intr-o maniera similara unei motociclete. Nu a fost trecut cu vederea, de asemenea, nici motorul V8 biturbo de 5.5 litri, ce se poate lauda cu un total de 585 cai putere si 900 Newton-Metri.

In contrast cu cresterea de putere, inginerii companiei din Affalterbach au optat si pentru o reducere a greutatii, noul Mercedes S63 AMG Coupe fiind mai usor cu pana la 65 de kilograme comparativ cu predecesorul sau. Adaugam in meniu si o transmisie automata cu sapte rapoarte, plus un sistem de tractiune integrala disponibil in mod optional, iar concluziile sunt extrem de clare, cu acceleratia de la 0 la 100 km/h in 3.9 secunde aflandu-se in prim plan!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (13) Poze Salonul Auto de la New York 2014: Chevrolet Corvette Z06 Convertible
mai multe