Ultimul facelift inainte de sosirea generatiei R36. Ce schimbari aduce noul Nissan GT-R 2017

Ultimul facelift inainte de sosirea generatiei R36. Ce schimbari aduce noul Nissan GT-R 2017
  • Nissan prezinta la New York versiunea imbunatatita a modelului GT-R R35
  • Automobilul japonez se lauda acum cu un propulsor V6 ce dezvolta 565 cai putere
  • Numeroase modificari ne intampina inclusiv la nivel de interior sau exterior
Distribuie pe Facebook

Lansat pe piata in urma cu mai bine de opt ani, actualul Nissan GT-R se apropie cu pasi repezi de sfarsitul carierei sale. Inainte insa de a-si lua ramas bun de la industria auto, generatia R35 ne intampina alaturi de un nou facelift.

Audi nu este singura companie care a reusit sa ia prin surprindere vizitatorii Salonului Auto de la New York. Proaspat dezvaluitul R8 Spyder are un concurent extrem de puternic in lupta pentru statutul de vedeta a evenimentului cu pricina.

Oricat de mult ne atrag portierele sale de tip gullwing sau cele sase scaune individuale, nu conceptul Lincoln Navigator reprezinta subiectul principal al acestei discutii. Situatia se repeta in cazul modelelor Mazda MX-5 RF si Mercedes GLC Coupe.

Dar indeajuns cu discutiile inutile si sa trecem la motivul pentru care ne-am adunat astazi aici: noul Nissan GT-R 2017 sau, daca vrei, cel mai important facelift suferit de automobilul japonezul de inalta performanta de la aparitia sa si pana in prezent.

Nissan GT-R 2017Nissan GT-R 2017

Nissan GT-R 2017

Lansarea respectiva este cu atat mai importanta cu cat intreaga presa de specialitate vuieste ca acesta ar fi ultimul R35 construit vreodata, viitoarele stiri legate de subiectul GT-R urmand a coincide cu prezentarea generatiei R36.

Pana atunci, tinem sa precizam ca noul Nissan GT-R 2017 propune modificari radicale la nivelul pachetului aerodinamic, restilizarile aduse spoilerelor fata si spate asigurand - pe langa un plus de agresivitate vizuala, o doza extra de stabilitate la vitezele mari.

Tot la capitolul imbunatatiri exterioare avem de trecut in revista si un set de jante forjate cu design in 15 spite, schimbarile continuand cu ecranul tactil de opt inchi care troneaza in varful consolei centrale si care poate fi controlat inclusiv prin intermediul unui joystick.

Nissan GT-R 2017

Nissan GT-R 2017Nissan GT-R 2017

Criticat de nenumarate ori pentru oferta sa interioara, automobilul japonez de inalta performanta se lauda acum si cu materiale de calitate superioara sau... insonorizare de top - multumita tenhologiei Active Noise Cancellation.

In ceea ce priveste partea tehnica, zvonurile privind aparitia unui al doilea motor (de aceasta data electric) sub capota s-au dovedit a fi nefondate, noul Nissan GT-R 2017 venind in continuare la pachet alaturi de un V6 twin-turbo de 3.8 litri.

Un V6 twin-turbo de 3.8 litri care produce, mai nou, 565 de cai putere datorita cresterii presiunii in turbine. Nu stim inca daca si cum au afectate sprintul 0 - 100 km/h, respectiv viteza maxima, comunicatul de presa anuntand in schimb cateva optimizari si la nivelul transmisiei cu dublu ambreiaj. Aceasta, dar si data la care se va da startul vanzarilor: vara anului 2016.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (51) Poze Nissan GT-R 2017
mai multe