Un Shelby Cobra de 1100 cp s-a vandut cu doar 61.000 de Euro

Un Shelby Cobra de 1100 cp s-a vandut cu doar 61.000 de Euro
  • Weineck Cobra are 1100 cp
  • Sub capota are un motor de 12,9 litri
  • Accelereaza de la o la 300 km/h in 10 secunde
Distribuie pe Facebook

In timp ce un Shelby Cobra original poate ajunge chiar si la peste 5 milioane de dolari, replicile sunt mereu mai accesibile. Este si cazul acestui Shelby Cobra realizat de compania de tuning Weineck. O masina care este de fapt o replica, dar care este mult mai puternica.

In 2005, firma Weineck a scos pe piata 15 exemplare de Cobra 780 cui Limited Edition. Compania ii apartine lui Klaus Weineck din Germania si este specializata pe tuning de performanta. Una dintre produsele de succes care au facut istorie este acest model despre care discutam aici, o masina bazata pe un sasiu original de Cobra realizat de Shelby in anii '60, perfect legala pentru strada.

Shelby Cobra Weineck

Masina are sub capota un motor de 12,9 litri V8 aspirat, dotat cu doua carburatoare Holley si un sistem special de alimentare cu benzina. Cadrul este tubular si caroseria este din carbon, in timp ce suspensia este independenta. Transmisia puterii catre puntea spate este realizata de o cutie manuala in 4 trepte, capabila sa reziste la 2000 Nm. Noroc ca masina are numai 1800 Nm...

Reteta pentru Cobra Weineck a fost simpla in 2005: o masina usoara, dotata cu un motor gigantic. Interesant este faptul ca motorul are 1100 cp si este aspirat, nu este supra-alimentat cu o turbina sau cu un compresor mecanic. Iar performantele sunt uluitoare. Reuseste sa atinga 300 km/h in doar 10 secunde, in timp ce viteza maxima este necunoscuta momentan... Acceleratia de la 0 la 100 km/h nu este anuntata oficial, dar datorita greutatii reduse si a pneurilor de tip slick, putem presupune ca este in jurul valorii de 3 secunde.

Shelby Cobra Weineck

Si mai interesant este ca aceasta masina s-a fabricat in doar 15 exemplare. Si ca un pasionat care a cumparat asa ceva tocmai a scos la iveala masina, vanduta ulterior in cadrul unei licitatii de la Paris cu accesibila suma de 61.600 Euro. Un pret infim pentru o masina cu performante uluitoare, realizata in serie mica, legala pentru mersul pe strada si cu un motor de 1100 cp. Cine nu si-ar dori asa ceva?

Shelby Cobra Weineck

Shelby Cobra Weineck

Shelby Cobra Weineck

Shelby Cobra Weineck

Shelby Cobra Weineck

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (15) Poze Shelby Cobra Weineck
mai multe