Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani - UPDATE!

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani - UPDATE!
Pasiunea, tuningul si tot ce rezulta din imperecherea celor doua sentimente umane nu tin cont nici de sex, nici de varsta si nici de vreun altfel de indice demografic. Acolo unde exista vointa, rezultatele sunt pe masura. Iar in lumea masinilor modificate, acest detaliu se observa cel mai bine.
Distribuie pe Facebook

Alex nu are decat 16 ani, insa varsta nu l-a impiedicat de la a se bucura de prima masina tunata din viata sa. Pentru ca mai are de asteptat aproximativ doi ani pana la obtinerea permisului, s-a pus pe strans bani si - impreuna cu un ajutor venit din partea parintilor sai, a devenit proprietarul unui Aixam 500 cu motor diesel.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

Asa cum ne spune inca de la inceput, masina cumparata nu trecea chiar prin cea mai buna perioada a carierei sale, usa crapata si spoilerul fata fiind dintre cele mai 'reprezentative' probleme cu care se confrunta proaspat-achizitionatul Aixam 500. Dar Alex nu s-a purtat ca un copil, nu s-a descurajat deloc si a pornit la rezolvarea neplacerilor de care se tot lovea noua sa 'jucarioara'. A fost ajutat de numerosi membrii ai comunitatii 4Tuning, respectiv 4Tuning Help si, in cele din urma, a biruit.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

Cu masinuta readusa in mintile ei, cu capota, usile, portbagajul si spoilerele vopsite, eroul nostru a inceput sa savureze din plin aroma tuningului. Modificarile au inceput sa curga, Aixam-ul 500 primind pentru inceput o folie cu tenta fumurie aplicata blocurilor optice fata.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

Apoi, bucuria lui Alex a fost rasfatata cu un sistem audio de inalta fidelitate, compus din urmatoarele elemente: player Pioneer DEH2300, boxe Pioneer, boxe Sony Xplod, amplificator Phoenix Gold QX4150 si, nu in ultimul rand, un subwoofer MTX Audio Dual de 30 centimetri. De asemenea, numele brandurilor ale caror componente sunt prezente pe Aixam-ul lui Alex au ajuns, sub forma de stickere, pe portierele fata ale masinii.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

Dar povestea noastra nu se incheie aici. Din nefericire, eroul nostru avea sa intampine si o serie de probleme tehnice pe care, din fericire, le-a rezolvat cu succes si de aceasta data. Mai exact, motorul avea nu doar un tampon rupt in spate, ci si un prezon distrus, aflat intre propulsor si cutie - operatia de reparatie obligandu-l astfel pe Alex sa dea motorul jos.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

De o refacere completa a avut nevoie si sistemul de evacuare, insa si de aceasta data solutia nu a intarziat sa apara. Drept urmare, Aixam-ul 500 nu doar ca arata acum exemplar, ci se si comporta exemplar - acest lucru datorandu-se si barei de stabilitate montata in partea frontala a automobilului.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

Asa cum ii sta bine unui proiect de tuning, de pe lista nu lipsesc nici planurile de viitor*. Mai exact, meniul urmeaza a fi imbogatit cu un set de amortizoare mai performante, o folie Llumar si, de ce nu, cu un bad boy look. In plus, stopurile standard urmeaza a fi inlocuite cu unele pe LED-uri, bandourile vor disparea complet din peisaj, in timp ce jantele prezente la acest moment vor face loc altora, care vor fi vopsite in negru.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

La final, concluziile ce pot fi trase din realizarea acestui proiect sunt extrem de numeroase, insa luate ca un intreg, pot fi considerate cu usurinta o lectie de viata. Nu te lasa niciodata limitat de varsta pe care o ai in buletin, ai incredere intotdeauna in tine si gandeste mereu ca un om matur. Si nu uita: pasiunea si tuningul nu tin cont decat de tine si de vointa ta.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani

In ceea ce-l priveste le Alex, tine-l sa-l felicitam pentru realizarea sa si sa-l anuntam ca asteptam cu nerabdare urmatorea operatie la care va fi supus Aixam-ul sau.

*Planuri de viitor care iata, in cele din urma, au inceput sa curga.

Cele mai importante modificari au venit insa sub forma unor reparatii necesare, Alex confruntandu-se pentru inceput cu problema unor crapaturi aparute la nivelul caroseriei. De asemenea, Aixam-ul sau 500 a avut nevoie si de alte interventii mecanice, schimbarea garniturii de chiulasa, reconditionarea cutiei de viteze si realizarea unui nou traseu de evacuare, ce se incheie cu o finala dubla marca Sebring, fiind dintre cele mai reprezentative.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani - UPDATE!

O data rezolvate aceste mici inconveniente, Alex si-a indreptat din nou atentia catre aspectul estetic, acolo unde a optat pentru un stil clasic si curat, cuprins din spoiler fata cu trei prize de aer de dimensiuni generoase, spoiler spate ce adopta trendul clean, plus bandouri vopsite in culoarea masinii. Mai mult de-atat, de un astfel de tratament s-au bucurat si jantele care, asa cum era prescris si in planurile de viitor, au fost finisate intr-o nuanta contrastanta de negru.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani - UPDATE! Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani - UPDATE!

Lista cu imbunatatiri nu se incheie insa aici, ci continua cu sistemul audio, trecut si el printr-un proces de upgradare binevenit. Intr-o alta ordine de idei, cockpitul micului Aixam 500 gazduieste acum si o statie de circa 1.500 W, in timp ce boxele au fost inlocuite cu unele marca si modelul Magnat Edition 693. La final, pachetul cu modificari este completat de condensatorul de 1 Farad, proaspat-aparut in peisaj.

Aixam 500 by Alex - Pasiune pentru tuning, de la 16 ani - UPDATE!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze Aixam 500 by Alex
mai multe