BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M
Un BMW mai sport decat altele, cel putin prin prisma aspectului. Ca la performante stie toata lumea de vitamina M cu care se dozeaza berlinele producatorului german.
Distribuie pe Facebook

Coupe cu forme frumoase si agresive, un motor V12 cu aproape 5000 cmc la numaratoare si toti capabili de 300 de cai putere, extrasi, cum altfel, din benzina cu care proprietarul alimenteaza. Unii spun ca e nevoie de multa, baietii de la RS Tuning spun ca, desi masina are acum catre 340 CP, 12-14 litri la suta de kilometri e ceva perfect realizabil. Nu avem de ales ... si trebuie sa-i credem.

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

Pe langa faptul ca nu e foarte comun si are si forme cu potential de tuning, acest 850i mai are si un proprietar cu nume sonor. Dl Gigi Netoiu a ajuns la RS Tuning prin intermediul unor cunostinte si a decis sa transfroame coupe-ul din 1991 in ceva mai proaspat. Tuningul a fost singura solutie acceptata. Zis si facut, proiectul ramane pe mana celor de la RS si in aproximativ trei luni si jumatate iese pe poarta garajului masina prezentata astazi.

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

La exterior se pot observa: un set de bare fata/spate de la Carzone Specials adaptate pentru acest model, praguri realizate custom, evazari si prize spate custom si la fel de manual facuta si capota masinii. Eleronul de aluminiu a fost adus din State, este reglalbil si beneficiaza si de doua amortizoare care permit modificarea pozitiei eleronului la peste 160 km/h. Din probe se spune ca si functioneaza.

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

In completare, si in contrast cu vopseaua neagra lucioasa, vin jantele Panther pe 20'', crom de la A la Z. Bling! Cum au incaput aceste jante pe masina e partea a doua. Tot cei de la RS au folosit o suspensie fata custom, sport, care sa permita montarea rotilor, iar pe spate un set de amortizoare si arcuri H&R, sa fie totul la linie.

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

Sub capota s-au vopsit diverse componente, strict pentru aspect. Dincolo de asta, admisia cu filtre de aer sport si tuningul cu Unichip au adus un plus de putere, ajutate si de evacuarea completa Sebring. Pentru efectul final s-au montat si doua seturi de lampi xenon, iar stopurile spate au fost vopsite. Doar putin, sa mai fi functioneze, dar destul cat sa se incadreze in tabloul general.

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

Daca e sa discutam despre interior, multe lucruri nu mai sunt cum erau candva. Panouri de usi refacute, cu incinte calculate pentru setul de componente Infinity, tapiterie integral in piele rosie si alba, toate reperele de plastic cu "carbon look", scaune si volan personalizate cu gravura laser in piele, si multe alte detalii menite sa schimbe. Si daca vorbeam de difuzoare, sistemul multimedia se intinde in toata masina.

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

Un DVD Player Alpine in bord, camera video in spate care poate sa tina loc si de retrovizoare in timpul mersului, navigatie My Guide cosmetizata si ea in "carbon look", un car kit Parrot ce comunica cu soferul prin intermediul unui amplificator Alpine de 4X50 W, acesta fiind separat de cele doua amplificatoare Infinity din portbagaj, unul pentru difuzoarele fata si spate, iar celalalt pentru subwooferul cu doua difuzoare de 12 toli, si ele tot de la Infinity. Suficient cat sa-ti cante tot ce vrei, destul de tare.

BMW 850i - Doza dubla de vitamina M

Din cate am inteles, mai sunt cateva lucruri de pus la punct inainte ca lucrarea sa fie inchisa complet, dar pana una alta, masina a venit cu un premiu pentru Best Interior de la 4TuningFever si sunt sanse sa mai adune ceva premii si cu urmatoarele ocazii. Daca e sa te intalnesti cu ea, stii cine, cum si de ce a facut ca acest 850 sa arate cum arata. O prezenta proaspata pe strazi, menita sa impresioneze. Si, de cele mai multe ori, reuseste.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (52) Poze BMW 850i
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 11 Noiembrie 2009