Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian

Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian
Uneori, indiferent prin cate schimbari trecem de-a lungul anilor, prima dragoste nu dispare niciodata. La unii e vorba de femei, altora le ramane gandul la masini. Si atat de mare e dragostea asta incat faci orice sa tii flacara vie, prin orice mijloace. Indeosebi tuning. Afla astazi totul despre Cristian si dragostea sa pentru VW Golf 1!
Distribuie pe Facebook

Dupa cum spuneam mai devreme, socotelile lui Cristian - Scorpio GL pentru prietenii de pe forum si fericit membru al clubului 4 Speed Squad, cu VW-urile nu sunt de ieri, de azi. Inainte sa opteze pentru Golf 1-ul de fata Cristi era "setat" pe o masina de zi cu zi, dar pasiunea a triumfat in fata comoditatii.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian


Primul transplant de motor a avut loc la scurt timp dupa achizitie, un V8 GTI, care in scurt timp a trecut printr-o serie de modificari majore.  Micsunau multe, mai aratoase si mai rapide Golf-uri prin zona, insa chiar daca lucrurile nu au avansat cu viteza luminii, rezultatul este demn de viteza luminii.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian



Mai intai, din fire un tipicar convins, Cristian s-a ocupat de o curatare ca la carte, pana la tabla.  Si pentru ca nu a gasit pe nimeni dispus sa o faca, s-a ocupat personal de task, 3 luni de zile, din seara pana-n noapte. Dupa aceasta etapa anevoioasa au urmat modificarile la capota si aripi, plus sudarile cu gaz protector.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian


Caroseria a fost usurata la maximum - Cristi a renuntat la mocheta, banchete, fete de usi si radiatorul din interior, geamurile au fost inlocuite cu policarbonat, iar jantele care erau initial pe masina au fost inlocuite cu un set Mille Miglia polishate.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian


De asemenea, s-a optat pentru un scaun scoica foarte usor, spoilerul fata/spate a fost scos din ecuatie, suportul pentru roata de rezerva a fost taiat si, in cele din urma, a fost montat un set de suspensii sport -40 cm.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian



Cat priveste partea estetica, aceasta este asigurata de faruri Dectane, stergator DTM look, aripi evazate si un bad boy look de-a dreptul ... ceresc. Explicatia lui Cristian "Am incercat, pe cat posibil, sa ma incadrez in stilul cult fara a iesi prea mult in evidenta. Personal, consider ca o masina ar trebui sa emane mai multa putere decat opulenta, iar modificarile sa fie practice". A reusit acest lucru? A reusit!


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian


Dupa ce masina a fost vopsita in culoarea aleasa - un verde superb!, a venit momentul adevarului. Cateva liniute organizate si altele ad-hoc i-au confirmat lui Cristian temerile: nu era suficient, inca.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian


Urmatorul pas a constat in montarea unui motor 1,8l 16V GTI si colaborarea cu echipa GTO. Asadar, compresia a fost marita, au fost montate axe AutoTech 270grade, autoblocant, evacuare individuala pe fiecare cilindru si short shifter, iar volanta a fost usurata. Cristian a optat, apoi, si pentru un avans vacuumatic reglabil, carburatoare orizontale Weber DHLA40, o cutie cu rapoarte scurte pentru drag, bujii NGK si o evacuare finala customizata, cu doua iesiri.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian


Mai mult de atat, masina primeste ulei special pentru competitii "speciale" - Motul, care e schimbat odata la 2000 km. In total, mandrul Golf 1 numara cca 160-170 CP la roata, insa a invins destui adversari feroce: Golf V R32, Audi TT, Civic Type R, Opel Bertone Turbo, Bmw E30 24V, GTI-uri, Golf VR6 si lista poate continua.


VW Golf 1 vs. Calibra 2.0 SFI



Surpriza cea mai mare vine din directia "ambalajului" - nimeni nu se asteapta ca un Golf din '77, oricat de ingriit si aratos ar fi, sa castige avans in competitie cu adversari mai populari din acest punct de vedere.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian



A castigat Best Car Display la 4TuningDays 2009, insa sunt asteptate "recidive" glorioase. Pentru cei ce nu stiu, Golf 1-ul de fata este doar pentru show-uri si curse, modificarile nepermitand plimbari zilnice sub clar de luna. Cu toate acestea, Cristian e cel mai fericit cand apasa acceleratia, simte mirosul de benzina si violenta demarajului - pana la urma, dragostea e la fel de mare si fara plimbarile de zi cu zi. Ba chiar mai mare, am putea adauga.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian



Cat priveste planurile de viitor, urmeaza sa fie montat un sistem quattro, iar motorul va primi interne forjate si o turbina noua, pentru a profita la maximum de transmisia noua. Asadar, se anunta o prezenta pusa pe calcat acceleratia bine la etapa de drag King of Europe realizata in colaborare cu 4Tuning.


Car on the Run: VW Golf 1 by Cristian


Pentru realizarea unei PREMIERE in Romania - ultimele modificari implica schimbarea pozitiei motorului si "chirurgie plastica" a caroseriei, Cristian merita toata admiratia noastra. Bineinteles, la rezultat au contribuit si toti prietenii, la fel de pasionati de acest fenomen. Si ei merita laude. Felicitari, Cristi!


Foto: MostWanted Photography, Rosonic, Scorpio GL, Sorin SYD


IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (59) Poze VW Golf 1 by Cristian
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 9 Februarie 2010