Dacia Logan by Protuning - Inapoi in viitor

Dacia Logan by Protuning - Inapoi in viitor
Poate o sa para plagiat, dar nu am avut de ales. Loganul acesta e putin inaintea timpurilor lui, cel putin in ceea ce priveste exteriorul. Baietii de la Prostreet Tuning au surprins din nou cu un proiect custom integral, cu care de altfel au si castigat premii numeroasele showuri la care au prezentat masina.
Distribuie pe Facebook

Pentru ci care inca nu au incredere in originalitatea lor, relatam o scurta povestioara, legata de un alt kit pentru Logan produs de ei, mai exact cel care include o bara fata mai cuminte, mai fina si mai fidela liniei originale a masinii. Acea bara a aparut deja pe cateva masini, iar scepticii au declarat la unisor ca seamana mult prea mult cu o bara de pe Logan-ul cu face-lift.

Dacia Logan by Protuning - Inapoi in viitor

Ce nu stiu ei este faptul ca bara baietilor de la Prostreet iesea din matrita acum mai bine de un trei ani, ceea ce inseamna ca sunt sanse foarte mari ca cineva de la departamentul de design Dacia-Renault, sa fi folosit bara lor ca punct de inspiratie. Totusi, ati fost aproape de adevarat. Proportiile erau altele.

Dacia Logan by Protuning - Inapoi in viitor

Si acum, inapoi la prezentul proiect. Proprietarul masinii a optat initial pentru un kit complet produs de o alta firma si pentru jantele Momo pe 17'' cu care este echipat si acum Logan-ul. La baietii de la Protuning a ajuns pentru niste evazari ale aripilor, necesare din cauza jantelor sensibil mai late, care stropeau caroseria in mers. Si cam asa arata evazarile.

Dacia Logan by Protuning - Inapoi in viitor

Incep de la o bara fata realizata manual, de la A la Z. Deflectoarele incadrate in aceasta sunt detasabile, motiv pentru care sunt si vopsite in alta culoare. Trebuia sa iasa in evidenta. Aripile fara au fost si ele modificate, evazate ca sa mentina noua linie. Pragurile au fost create special pentru acest proiect, iar bara spate a primit si ea un deflector detasabil, de aceasta data sensibil mai masiv decat cel din fata. Deflectorul spate adaposteste si finalele cu tenta sport montate in armonie cu vechiul body kit. Merita mentionate capacul de pe luneta, dar si micul eleron profilat pe capacul portbagajului, care sterg mult din linia de "dulap" (vorba din popor, nu ne apartine) pe care masina o are de fabrica.

Dacia Logan by Protuning - Inapoi in viitor

Toate, dupa cum se poate venea si in poze, au fost construite din diverse subansamble, cu mana sigura, ochi buni si mutla rabdare. Dupa ce s-a incheiat etapa de constructie a reperelor, s-au luat matrite integrale pentru fiecare in parte si s-au scos piese noi din fibra de sticla, singurul chit necesar fiind cel pentru vopsire.



Intorcandu-ne in trecut, efortul initial a fost neaparat mare. Masina a fost dezbracata de primul kit si incep, cu voie buna, echipa Prostreet a inceput sa lucreze la ea. Cand exteriorul a fost gata, s-a ajuns al doua concluzii. Prima, cu zambete pe buze, ca efortul financiar si durata proiectului a fost peste asteptari, dar a meritat indiscutabil. A doua, ca era nevoie de o vopsea care sa faca cinste lucrarii. Baietii au propus acest alb perlat, mai deosebit, pe care proprietarul, vopsitor fiind de meserie, l-a acceptat pe loc dupa ce a vazut prima mostra de culoare aplicata. De fapt, chiar de mana lui a fost realizata operatiunea de vopsitorie. Si trebuie sa recunosti, o prinde tare bine.


Si, inainte sa punem punct povestii, discutam in prezent si de farurile cu lupe si "angel eyes" de la Street Storm, de stopurile clare de la aceeasi marca si de interiorul realizat partial din piele. Scaunele fata si bancheta spate au fost remodelate in prealabil, aspectul de "bancute de tren" devenind de domeniul trecutului. Pielea gaurita, cusaturile si sigla in relief arata ca acolo a lucrat o mana tare priceputa.


Inapoi in viitor, se anunta planuri mari. Un interior refacut integral, inclusiv bord si panouri de usi, totul custom si in ton cu exteriorul, un sistem de sunet mai performant care va include si un DVD player, totul avand ca scop obtinerea unui proiect complet, unitar. Lucru care pare foarte simplu de realizat cand ne uitam la exterior. Daca mai notam pe lista de propuneri si alt motor, un sistem complet de evacuare si suspensii sport, sunt sanse ca in viitor Loganul acesta sa sara cu mai bine de 5 ani inaintea timpului sau. Asta pana cand cineva cu o fabrica pe mana se hotaraste sa se inspire, cine stie, si sa produca macar o parte din toate aceste idei bune. Nu ramaneti cu iluzii, insa. Acest Logan nu mai este demult masina de 6000 E. Dar rezultatul justifica orice sacrificiu.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (36) Poze Dacia Logan by Protuning
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 13 Noiembrie 2009