Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty
Da, ne era dor de o masina cu un aspect care striga in gura mare TUNING si un sistem de car-audio pe masura. Voua nu? Iata ca acum prezentam un Fiat Grande Punto care ii apartine lui Mircea din Ploiesti. Citeste aici poveste unei masini care a trecut de la banalitate, la muzicalitate extrema! Si spune-ne daca iti place!
Distribuie pe Facebook

Povestea acestei masini incepe acum 4 ani, de cand Mircea a intrat in posesia ei. Nu s-a gandit niciodata ca va ajunge sa o modifice sau sa faca tuning. Din cauza ca nu castiga bani in momentul in care a primit masina, a fost interesat in primul rand de o masina economica. De asta a si optat pentru acest Fiat Grande Punto cu motorizarea 1.3 JTD de 90cp.

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

Insa in scurt timp, Mircea a reusit sa castige proprii bani, si lucrurile au inceput sa o ia razna. In bine! Primele imbunatatiri ale masinii au avut loc pe partea de car-audio. De-a lungul timpului, masina a suferit o sumedenie de modificari ale sistemului acustic. In prezent, tot sistemul este controlat de un head-unit care are urmatoarea configuratie, mai ceva ca un computer profesional de office.

1.carcasa Mini-ITX M350 ( cea mai mica din lume)

2. placa de baza mini-ITX Gigabyte GA-D525TUD
3. HDD Seagate format 2,5" 160Gb
4. Ddr3 Kingston de 2X2Gb = 4gb
5. Sursa auto M2-ATX 160w
6. Audio OnBoard 7.1 24bit,Time Alignament
7. Video OnBoard 256 mb
8. GPS usb RECIVER BLUENEXT 64 canale.
9. WI-FI usb TP-LINK cu antena exterioara.
10. Bluetooth usb TRENDNET EDR2
11. PC-REMOTE usb FULL CONTROL
12. Cooler carcasa ASUS
13. Ecran touchscreen 7 inch

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

Before

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

After

In prezent, si restul sistemului audio este schimbat. Difuzoarele pe fata sunt Focal K2 Power 165KR2 amplificate de un amplificator tot Focal FP 2.150. Difuzoare pe spate exista, insa nu sunt functionale in acest moment (nu sunt cablate). Pe partea de subwoofer, in portbagaj este un RE xxx 12 care este amplificat, din pacate si momentan, de un GZ de aprox 900 watts rms. Si ca masina sa se auda bine, toata masina este insonorizata cu material special.

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

O modificare destul de rara la Grande Punto este rama din bord care acum gazduieste un ecran de 7 inch cu touch. Din fabrica, masina este prevazuta doar cu locas pentru 1DIN. Asa ca a fost nevoie de ceva munca custom pentru adaptarea unui loc nou. Butoanele de avarie, servo city si restul au fost mutate in plafon.

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

La exterior insa sunt cele mai vizibile si impresionante schimbati. Pe partea de styling avem un bodykit atragator. Bodykit-ul care consta din bara de fata, bara de spate si pragurile laterale a fost montat aproximativ acum 2 ani. Tot cam atunci au fost inlocuite si stopurile din fabrica cu cele actuale, model Dectane pe led si clean look la haion. S-au montat arcuri sport Eibach Pro Kit, insa garda la sol nu a fost redusa pe masura asteptarilor din cauza ca este masina de zi cu zi si ca drumurile nu sunt nici pe jumatate cum ar trebuii sa fie. Tocmai de aceea, masina a fost lasata asa.

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

Jantele de pe masina sunt marca Art, fiind copii fidele dupa modelul Barracuda Tzunamee. Acestea sunt incaltate cu anvelope 215/40.

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

Dupa montarea kitului, farurile cu angel-eyes au fost inlocuite cu model Dayline, cu semnalizare pe led de la Dectane. Acestora s-au adaugat 2 kituri de xenon pentru faza scurta si lunga, pentru partea practica de vedere la drum intins pe timp de noaptea.

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty


Tot dupa montarea kitului a fost demontata evacuare finala si inlocuita cu una in forma de Y cu 2 tipsuri, si tot cam in acelasi timp a fost montat si eleronul care este o copie a eleronului de pe versiunea sport.

Ulterior a fost montat pedalierul sport de la Abarth cu tot cu footrest si culoarea bordului a fost facuta in albastru cu rosu. Cam atata la interior pentru moment.

Motorul nu a suferit modificari, si nu este in plan vreo modificare, deoarece este un motor cu o capacitate foarte mica si automat cresterile de putere vor fi pe masura capacitatii, adica destul de slabe.

Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty

Momentan masina este scoasa la vanzare din motivul puterii reduse, insa daca nu se vinde curand, proprietarul intentioneaza sa monteze un wide bodykit, jante cu buza, sa o doteze cu o vopsea custom (cel mai probabil un albastru), un interior custom si alta muzica - mai tare, mai clara.

Ne place acest Fiat Grande Punto. Nu este o masina pe care o vezi des modificata. Dar rezultatul obtinut de Mircea este unul reusit, care are toate ingredientele unui succes: styling exterior, interior si car-audio. Despre motor, coming soon!

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro cu detalii complete si multe poze! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (34) Poze Fiat Grande Punto by Mircea - Acoustic (Black) Beauty
mai multe