Dark & Twisty: Ford Taunus by The Driver

Dark & Twisty: Ford Taunus by The Driver
Cand faci din nimic un "CEVA" se cheama magie. Sau tuning, dupa caz - depinde doar de locul in care se desfasoara. Vasile Pall - The Driver, cum il cunosc majoritatea prietenilor, are o pasiune pentru magie si masini. Acestea doua au dat nastere la ceea ce cunoastem drept Muscle Car with Angel Eyes!
Distribuie pe Facebook

De productie '78 si echipat din fabrica cu un motor V6 de 90 CP, Taunus-ul a stat multa vreme pe "tusa" pana sa intre sub "tutela" lui Driver, acum cativa ani buni. Tot la inceput membrul clubului Team CSR nu a avut de suferit doar de pe urma glumelor legate de vechimea si starea in care se afla Taunusul, ci si culoarea - era rosie!

Ford Taunus by The Driver

Totusi, vorbind de nou si vechi, Driver a fost dintotdeauna fan al masinilor vechi. E drept, la 18 ani a primit in dar de la parinti o Dacia 1300 care scartaia din toate incheieturile alaturi de indemnul "Descurca-te cu ea!", insa cu timpul ... lucrurile s-au aranjat. Taunusul l-a achizitionat contra sumei de 250E, insa investitia sa in tuning si reconditionare
depaseste de cateva zeci de ori valoarea de achizitie

Ford Taunus by The Driver

Masina a fost 90% modificata la exterior. Bodykitul este unicat, iar demersul nu ar fi fost incununat de succes fara ajutorul lui Roby de la ProTuning. De asemenea, s-a renuntat la manere, farurile au fost inlocuite cu unele noi, iar capota care era initial Bad boy look a fost si ea modificata.

Ford Taunus by The Driver

In prezent, Taunus-ul este "incaltat" cu jante de 16'', cu flanse originale si, cat priveste partea tehnica, a primit si un motor mai puternic: Cosworth 2.9l, V6 cu 195 CP. Initial, V6-le de fabrica a fost suplimentat cu un compresor mecanic, dar acesta fiind cam depasit tehnic, s-a optat pentru o motorizare mai noua. In aceeasi idee a fost inlocuita si cutia de viteze si s-au montat diferential autoblocant de Mustang, iar sistemul de franare a primit si el un upgrade. Ulterior, a fost montata si servodirectie.

Ford Taunus by The Driver

La interior, totul a ramas la fel de clasic cum iti imaginezi. Doar bordul si cateva alte mici detalii au fost modificate. De asemenea, tot in ideea unui look clasic desavarsit, elementele cromate si culoarea neagra te fac sa-ti doresti MACAR o plimbare la bordul masinii, preferabil undeva aproape de Mulholland Drive.

Ford Taunus by The Driver

Cand vorbeste despre planurile de viitor, Driver se gandeste - previzibil! la un motor mai puternic. Exteriorul este gata, chiar daca capota va suferi mici modifici datorita dimensiunii compresorului aflat pe lista de asteptare.

Ford Taunus by The Driver

In asteptarea lui, Taunus-ul "impusca" tot ce misca in materie de saloane de tuning. La toate expozitiile la care a fost prezent, vedeta clujeana a obtinut Best Custom, Best Car of the Show la Pitesti 2009, iar in Ungaria, la Mariapocs, Premiul I. Plus un sexy car wash pus la dispozitie de domnisoare entuziasmate de monstrii pe patru roti!

Ford Taunus by The Driver


Pana la urmatoarea intalnire, fiti cu ochii-n patru. E drept, daca iti taie calea un Taunus negru nu te asteapta noua ani de ghinion. Inseamna ca Driver si-a scos monstrul la plimbare. La expozitii sau in privat, modelul este intotdeauna o prezenta de neuitat. Iar meritul este doar al proprietarului - toate modificarile, mai putin partea electrica si vopsitul, au fost realizate integral de el, iar la executia elementelor din fibra de sticla a avut o mare contributie Roby de la Pro Tuning. Felicitari, Drivere!

Credit foto: Catalin Oprea

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!




Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (21) Poze Ford Taunus by The Driver
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 12 Mai 2010