Oltcit 12 TRS - White Olt Love

Oltcit 12 TRS - White Olt Love
"Doi ani din viata mea au intrat in masina asta. Erau zile cand ma trezeam la ora sapte dimineta si munceam pana la doua, trei noaptea. Din cauza asta m-a parasit si prietena. Eu am incercat sa le impac pe amandoua, insa nu s-a putut", ne-a spus Sasa. Este proprietarul unui Oltcit unicat, foarte cunoscut pe strazile din Craiova. Mai precis, un Oltcit 12 TRS din 1995, cu motor Franta de 1300 cmc, usor modificat, care-i permite masinii sa alerge cu 180 km/h.
Distribuie pe Facebook

Sasa este adeptul tuningului local si considera ca acesta trebuie bine facut, de bun gust si totodata sa scoata in evidenta cat mai multe detalii. Olteanul craiovean este o masina modificata integral, care atrage multe priviri si premii - Best autohton la "4TuningDay" la doua editii. Cum s-a intamplat?

Oltcit 12 TRS - White Olt Love

Cand s-a apucat de lucru, nimic din ceea ce a fost facut de fabrica nu a mai ramas la locul sau. Doar volanul si cele patru roti au ramas acolo. Caroseria a fost umflata, bodykit-ul a fost realizat de un prieten de-al lui Sasa, Saisbi, respectand indicatiile schitelor facute de el. Vopseaua (bleu pearl) este din ce amai buna si este data in patru straturi.

Oltcit 12 TRS - White Olt Love

Jantele sunt din gama TSW Zenon, "pentru ele am asteptat aproape patru luni, pentru ca sunt aduse din State", zice Sasa. Tot kitul este din fibra de sticla si a costat in jur de 20 de milioane de lei vechi, cu tot cu pregatirea de vopsit. Tot la exterior, capacul de la rezervor si clemele Sparco au fost aproximativ sapte milioane de lei vechi, insa acestea dau masinii un aspect deosebit. Semnalizarile sunt si ele schimbate.

Oltcit 12 TRS - White Olt Love

Si, cu toate acestea, mai sunt multe alte modificari care s-au efectuat la exteriorul masinii. Acestea tin de cele mai mici detalii si cred ca ne-ar trebui aproximativ doua zile sa le punem pe toate in evidenta. Suspensiile si telescoapele sunt facute de nea Mitica "Telescop", foarte cunoscut in lumea celor care se ocupa cu raliurile si cu realizarea unor sisteme cat mai performante.

Oltcit 12 TRS - White Olt Love

Interiorul masinii este aproape in intregime acoperit cu Eco Leather (o piele ecologica), este in doua nuante - crem si negru, pentru a intra in concordanta cu exteriorul. Scaunele sunt sport, dar totodata confortabile si asigura o protectie sporita pasagerilor.

Volanul sport este Simoni Racing, iar pedalierul este schimbat in conformitate cu interiorul masinii. Muzica se aude dintr-un HU cu mp3 si un sistem de sunet dispus sa dezvolte o putere de aproximativ 300W, cu amplificator si subwoofer.

In materie de tuning la motor, Sasa are cateva surprize care vor fi puse in practica abia anul viitor - "Motorul este de productie frantuzeasca, de 1300 cmc, trage foarte bine, insa in vara pregatesc o surpriza. Sper sa strang bani si sa-i pot pune un kit turbo".Nici cutia de viteze nu a scapat fata modificari - probabil singura cutie de viteze de Oltcit cu quick-shift.

Oltcit 12 TRS - White Olt Love

"Masina este facuta pentru sufletul meu. O ocrotesc cat pot, nu ies cu ea decat in weekenduri sau la expozitii. Pentru viitor, vreau sa mai pun neoane sub ea, turometru suplimentar, un sunet mult mai bun si LCD-uri, iar pentru faruri se pregateste un Bi-Xenon. Nici usile nu vor mai ramane asa cum sunt in prezent, vreau sa le fac sa se deschida vertical, stil Lambo".

Chiar daca le are cu tuningul, Sasa nu ezita sa recunoasca nevoia sfaturilor din partea unui profesionist - "Ma pricep la mai multe, stiu cate putin din toate, insa am realizat ca anumite lucruri trebuie facute de specialisti. Cu sfaturi si cu multe altele m-a ajutat un bun prieten, Eugen, care se ocupa numai cu masini si caruia tin sa-i multumesc pe aceasta cale".

Oltcit 12 TRS - White Olt Love

Un Oltcit frumos si atragator ce merita atentia noastra. Nu o fi el turbo, dar este foarte reusit la exterior si chiar interior. Se pare ca masinile autohtone revin in forta, mai ales cele clasice, de care zice ca lumea a uitat. La Craiova se pare ca lumea nu uita. Mai mult, unii venereaza autohtonele si chiar le si tuneaza. Case closed.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Oltcit 12 TRS
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 29 Octombrie 2009