Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR
A auzit cineva de "tuning is my life"? Poate desemna mai multe lucruri - de la cateva masini tunate in acelasi garaj pana la ... tuning pentru orice masina iti pica in mana. Marius vine astazi pe 4Tuning cu a sa Calibra Turbo 4X4!
Distribuie pe Facebook

Totul a inceput din clipa in care a obtinut permisul de conducere. Pusese ochii pe un Opel Kadett cu motor de 1,3i - a lui UGA, pe care nu doar ca l-a cumparat, dar s-a si apucat de modificari. Carburatorul a fost customizat, motorul alezat, iar pistoanele si cutia de viteze au fost inlocuite.

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


Mai tarziu, Marius a achizitionat o Calibra SFI de 150 CP. Experientele la volanul aceasteia l-au facut sa-si doreasca mai mult, deci a trecut la Opel Calibra Turbo 4X4. Dupa spusele lui Marius, "masina era inmatriculata, dar putin cam obosita".

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


A trecut peste acest aspect, a platit 6800E, a adus-o acasa si la scurt timp a inceput Marea Transformare. Noua flansa cardanica, cutia de transfer, sferele 4X4, senzorii si turbina noua au dat peste cap calculele initiale, dar Marius era cu un pas mai aproape de a-si implini visul.

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


La doar un an de la achizitie, insa, Calibra Turbo avea sa aiba parte de un "eveniment" nefericit - un sofer "italian" imun la regulile de circulatie. Dupa ingrozitor de multa munca de restaurare si o cheltuiala de 2500E, masina a fost pusa pe picioare. Totul pentru ca dupa un al doilea an o neacordare de prioritate din partea unui "boboc" intr-ale condusului sa aiba urmari devastatoare asupra masinii.

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


In final, toate acestea l-au determinat pe Marius sa ridice stacheta. A obtinut banii de la asigurare si, ajutat de propriile "completari", a cumparat o noua Calibra Turbo 4X4, din Timisoara. Cand a ajuns acasa, alta surpriza: masina nu avea decat caroseria si actele de Calibra Turbo, motorul era un SFI cu seriile schimbate, iar turbina era defecta.

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


Rabdatori din fire, Marius a luat totul de la zero, piesa cu piesa, surub cu surub. Pentru inceput, Calibra a fost complet dezmembrata. Toate piesele si caroseria au fost curatate - cele mai multe inlocuite, de altfel, dupa care s-a trecut la vopsit.

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


Au fost montate pistoane Wossner, biele EDS, blow off valve si injectoare de la EDS, regulator de benzina, suruburi ARP si pompa de ulei EDS. La rand au urmat turbina KKK 26, tubulatura de admisie, un boost control, cuzineti palet-biela, bujii noi si un soft EDS Pash 3,5. De asemenea, sporesc performantele masinii suspensia KONI, plus o evacuare REMUS.

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


La o asa maiestrie tehnica, nici exteriorul Calibrei nu putea scapa de mana legendarului zeu al masinilor puternice - aici nu exageram deloc, va asiguram.  Vopseaua in doua culori pune perfect in evidenta restul detaliior: triple cu led in perfecta armonie cu pragurile si spoilerul fata/spate complet customizate.

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


Interiorul gazduieste pedalele, volanul, manerul de frana si schimbatorul de viteze MONZA. Mai mult, in special pe timp de iarna, alarma cu pornire se dovedeste mai mult decat un accesoriu util. 

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR


Cat priveste planurile de viitor, Marius stie exact ce vrea pentru masina sa. O cutie de transfer noua, un intercooler mai mare, serpisori, o turbina cu rulmenti ceramici, discuri perforate, etriere mai mari si ... cate si mai cate. Momentan, recunoaste el, "criza financiara intarzie aceste noi upgrade-uri".

Opel Calibra Turbo 4X4 by PWR

In total, suma investita in al sau Opel Calibra Turbo 4X4 se ridica la peste 10.000E. Daca asta nu inseamna dragoste pentru masina, atunci ce? Pentru toti anii in care a respirat, montat, sperat si visat la aceasta Opel Calibra 4X4 C20LET de 300 CP, si Marius merita toate felicitarile noastre. Deja ne transpira palmele cand ne gandim la rezultatul final. Felicitari!

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (119) Poze Opel Calibra Turbo 4X4 C20LET by PWR
mai multe