Renault 5 - A fost odata ...

Renault 5 - A fost odata ...
Asa ar trebui sa inceapa acest articol. Pentru ca in acte este un Renault 5. Dar a suferit asa de multe modificari, incat nu mai stie nimeni ce masina este. Poate doar proprietarul, dar sunt sigur ca trebuie sa se gandeasca de doua ori. Masina a trecut prin 3 etape de modificari majore. Etape despre care ne va povesti chiar cel care a facut aceasta masina.
Distribuie pe Facebook

Stage 1

Ce inseamna stage 1? Momentul de cand s-a achizitionat masina, modificarile mecanice, antifonarea, pregatitul si vopsitul. Am inceput prin a demonta tot ce nu era folositor sau deteriorat. Am renuntat la locurile din spate, motor de stergator de haion, am eliminat butucii de la usi, am ranforsat caroseria si plafonul.

Renault 5 - A fost odata ...

Am achizitionat masina din Timisoara in luna februarie, 2005. La baza a fost un Renault 5 motor de 1100cm si 45cp fara nici un fel de optiune. Am mai luat si un Renault Clio 16v cu motor de 1800cm, 16 supape si 140cp. Am demontat masina pana la tabla. In urma catorva modificari am reusit sa inghesuim motorul de pe Clio, bordul, servodirectia, puntea spate cu discuri, geamurile electrice, inchiderea centralizata, alarma cu pornire motor, pager, senzor de perimetru si ridicare automata a geamurilor. Antifonarea s-a facut cu material fonoabsorbant de la Audiocomp in dublu strat iar plafonul a mai primit si cateva ranforsari cu platbanda metalica. Masina a primit un set de jante de 15" Wolfrace si o vopsea albastra cu 3 perle si 8 pigmenti de la Basicra.

Renault 5 - A fost odata ...

Sistemul Audio

In prima faza s-a mers pe urmatorul sistem:

-HU: Alpine cda-9835
-Amplif kickbass, medii, inalte: Pioneer 4 x 110w rms
-Amplif Sub: Audison VRx 1.500 2000w rms
-Capacitor: Cadence 5F sub Rockford Fostgate 1F difuri interior
-Sub: Atomic Apokalipse 18" 2000w rms up to 16000w burst
-Difuri: 6 x 165mm kickbas hertz hv165l
-2 x 70mm medii hertz hl70
-2 x 50mm medii hertz hd500
-4 x 28mm inalte hertz space1
-4 x crossover pasiv hertz
-Conectica Audison
-alternator 110Ah
-3 acc 100ah/800ah

Renault 5 - A fost odata ...

In prima faza masina era prevazuta si cu difuzoare medii inalte si in spate, dar dupa cateva probe am constatat ca nu isi au rostul si am renuntat la ele, mai exact la o pereche de basi, medii si inalte.

In a doua faza a sistemului audio am renuntat la medii si inalte inlocuindu-le cu o pereche de riboane. Am modificat filtrele, am inlocuit amplificatorul de medii inalte pioneer cu unul pe lampi Phaze de 2 x 50w rms care suna mult mai bine. HU-ul a fost si el inlocuit cu un Clarion drx960 si un cd changer cu 12cd. A mai fost adaugat si un crossover activ si o alta incinta pt sub. Bateriile au fost inlocuite cu o baterie Kinetik de 102ah/2250ah. Am renuntat si la capacitorul rockford de 1F.

Teoretic aici am luat-o de la zero cu sistemul audio demontand mai tot de pe masina. Am mai adaugat un strat de material fonoabsorbant pe podea, am reantifonat usile, am construit o incinta tip wall sigiland practic partea din fata cu cea din spate a masinii. Am inlocuit amplificatorul Audiosn cu doua amplificatoare din clasa D SPL Dynamics de 3000w rms bucata la 16,5v.

Renault 5 - A fost odata ...

Noi momentan mergem pe 14.5v, iar la acest voltaj obtinem doar 4000w rms. Vom mai adauga o baterie Kinetik care momentan nu a venit. Am mutat bateriile in spate langa amplificatoare pentru o mai mica pierdere de curent. Pe viitor vom ridica puterea pe sub si implicit adaugarea mai multor baterii. Ca sa nu avem surprize...

Renault 5 - A fost odata ...

Sistem sunet actual:

-HU: Clarion drx960
-Electonic Crossover
-Difuri: 4 x 165mm hv165l hertz kickbas
-2 x ribbon lorentz
-2 x crossover pasiv hertz
-Amplif tuburi Phaze TD750
-Sub Atomic Apocalipse 18"
-amp sub 2x Spl Dynamics ext2000
-acc 2x kinetik hc2000
-capacitor cadence 5F
-alternator 110ah
-conectica audison
-Antifonare Audiocomp
-Montajul este facut de noi, CAR AUDIO Craiova.

Masina nu este nici pe departe gata, dar cu un buget limitat ne miscam destul de greu. Partea buna este ca am luat-o pe drumul cel bun. Si suntem foarte convinsi sa o tinem tot asa. Din bine in si mai bine.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (83) Poze Renault 5 Tuning Car Audio
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 14 Octombrie 2009