Sleepless in Sibiu - Opel Corsa cameleonizat

Sleepless in Sibiu - Opel Corsa cameleonizat
Masinile de dimensiuni mici se preteaza foarte bine la tuning. Asta a stiut si Beniamin din Sibiu cand a pus osul la munca pentru a modifica un Opel Corsa. De la ce a plecat si la ce a ajuns, aflati citind aici. Cert este ca acum conduce un Opel Corsa cameleonizat!
Distribuie pe Facebook

Prima masina a lui Beniamin de 21 de ani - un Opel Corsa cumparat din banii proprii in 2008. Masina a cumparat-o deja modificata, cu ceva tuning slabut, un kit exterior format din spoilere si praguri, iar la interior ceva piele alba. Nici la muzica nu statea rau, masina venind de la vechiul proprietar cu o linie Em-phaser.

In 2009, Beniamin i-a facut masinii sale cunostinta cu service-ul si cu atelierul de tuning. Masina a fost vopsita initial in negru, dupa care a primit faruri si stopuri noi. Capota originala a fost modificata - prelungire peste faruri si o priza de aer pentru a ajunge racoarea spre filtrul de aer. Nu s-a folosit fibra de sticla, doar tabla!

Sleepless in Sibiu - Opel Corsa cameleonizat

Masina a venit din fabrica cu un motor destul de sprintar - un 1.6 16v. Insa dupa ce a participat la cursele legale de pe Aeroportul Sibiu, proprietarul a vrut si mai mult. Asa ca, din nou, masina a ajuns in service. De data asta pentru a se umbla sub capota. Aici a fost montata o admisie Mantzel dar si o evacuare completa, cap-coada, tot de la Mantzel. Un filtru de aer K&N si iata rezultatul - 142 cp confirmati pe dyno!

Sleepless in Sibiu - Opel Corsa cameleonizat

Anul 2010 a insemnat un nou aspect pentru micuta germana. Beniamin a renuntat la ornamentele de plastic de pe aripi si a largit aripile cu tabla, inclusiv dublura acestora, pentru a se pregati de niste jante mai mari sau pentru a lasa masina mai jos. Portierele au renuntat la clantele clasice si a fost montat un sistem automat de deschidere prin telecomanda. Spatiul destinat numarului spate a fost astupat cu tabla, iar placuta de inmatriculare a fost mutata in partea dreapta a masinii.

Sleepless in Sibiu - Opel Corsa cameleonizat

Modificarile exterioare din aceasta iarna efectuate la Opelul Corsa nu s-au oprit. A mai fost schimbat si haionul, prelungit peste stopuri, numai cu tabla. La fel si santurile de portbagaj pentru plafon, care au disparut. Si daca tot a facut atata munca de stilizare customizata, proprietarul a descis ca-i sta bine cu o vopsea cameleon. O vopsea speciala, cu doua nuante, albastru si violet, fara insa a bate si in nuanta verde.

Sleepless in Sibiu - Opel Corsa cameleonizat

Pe parcurs masina a mai capatat diferite lucruri noi, cum ar fi un bord nou vopsit in culoarea masinii, alarma viper cu pager, trapa electrica, plafon nou imbracat intr-un material special si stalpi imbracati in acelasi material.

Pe partea de car-audio, au fost montate 2 subwoofere JL Audio 10w6, care merg acum mana in mana cu vechiul sistem audio Em-phaser. Unitatea centrala este JVC.

Per total, nu-i rau. Iata o masina completa, cu modificari in toate cele 4 categorii de tuning: styling exterior, styling interior, tuning motor si car-audio.

Sleepless in Sibiu - Opel Corsa cameleonizat

Masina este dotata in prezent cu urmatoarele:

Bara fata: GSI

Bara spate : Lumma Tuning
Eleron reglabil : Lumma Tuning
Praguri: Lumma Tuning
Faruri: Dectane- Angel Eyes + Xenon
Stopuri: Dectane- Leduri
Geamuri: Foliate Lumar
Capota: Modificata in intregime cu tabla nu cu fibra
Haion: Modificat in intregime cu tabla le fel si asta fara fibra
Suspensii: KW reglabile
Jante: Borbert pe 15
Cauciucuri: KUMHO ECSTA SPT R15 195/45
Evacuare: Mantzel in X din motor inclusiv Finala tot Mantzel
Admisie Sport: Power Box de la Mantzel
Motor: 1.6 16v x16xe(nu xel) cu volanta schimbata
CP: 142 pe Dyno nu din vorbe
Filtru: K&N in cutie
Frane: Pe disc, perforate pe fata, tamburi spate
Scaune: Normale insa imbracate in piele si cu incalzire in ele
Bord Personalizat in culoarea masinii
Volan: Raid Silberpfeil 32cm cu airbag
MP3 PLAYER: JVC dar in scurty timp primeste un Alpine
Woofer: 2x JL AUDIO 10W6
Medii fata: 2x 150w de la Em-phaser
Medii spate: 2x 250w de la Em-phaser
Statie: Em-phaser 6canale 4100-500
Condensator: 2.2F si urmeaza in scurt timp si o baterie extra
Neoane pe sub masina cu remote control
Deschiderea usilor din telecomanda
Alarma Viper cu pager si pornire motor
Wide Body
Vopsea: Multicolor Albastru-Violet

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro sau completeaza formularul de AICI ! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (216) Poze Opel Corsa cameleon
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 13 Septembrie 2010