Summer Nights: BMW E30 by Pista

Summer Nights: BMW E30 by Pista
Iarna in Cluj!?! In niciun caz, doar un E30 care iti taie rasuflarea ori de cate ori trece pe langa tine. Asta nu e de condamnat, nici pe strada, dar nici la saloanele de tuning. Pentru cine stie despre ce-i vorba e clar ca nu e doar un mit. E CJ-25-COX!
Distribuie pe Facebook

Fericitul proprietar, Pista, a achizitionat masina din Hunedoara. La baza e un E30 de productie '90, motor de 3600 cmc cu 315 CP de fabrica. Iar de aici incolo ... tuning pe toata linia!

Summer Night: BMW E30 by Pista

Initiativa a pornit - evident! din pasiune. "Sunt un fan inrait al marcii BMW", recunoaste Pista. Iar asta nu poate duce decat la un rezultat de exceptie. Mai ales cand esti implicat direct in tot procesul de modificare - Pista este, in afara de un proprietar al unei bijuterii pe patru roti, si de meserie mecanic auto, deci tot ce inseamna tuning la E30-ul de fata a trecut mai intai prin mana lui.

Summer Night: BMW E30 by Pista

Cat priveste partea tehnica, Pista a optat pentru un filtru de aer BMC, ambreiaj Stage 3 ceramic, frane fata M5 E34 si discuri Audi S3 din 2006, plus grup spate autoblocant 3,91. Nu s-a omis nici setul de furtune metalice de frana, suspensia reglabila fata/spate KW si instalatia NX 150 CP. De asemenea, motorul initial a fost inlocuit cu unul de M5 E34. Ca sa iti taie rasuflarea trebuie sa si fuga repede, nu?

Summer Night: BMW E30 by Pista



La exterior si-au facut timid aparitia cateva elemente esentiale de styling. Pista s-a orientat pentru un set de faruri Hella Black cu Angel Eyes, o evacuare Remus si BBS-uri. Pentru acestea din urma a facut sacrificii imense, insa asteptarea a meritat pe deplin.

Summer Night: BMW E30 by Pista

5 ani si multa daruire. Atat i-au trebuit lui Pista sa isi puna pe picioare proiectul de tuning, iar in prezent, dupa cum ne-a marturisit cu mare entuziasm, se ocupa intens de al doilea proiect, tot un E30 2.5l 24V turbo.

Summer Night: BMW E30 by Pista

Dupa cum obisnuim intotdeauna, am vrut sa stim inspre ce directie si-ar indrepta interesul daca ar fi sa o ia din nou - pentru a treia oara deja! de la capat cu un proiect. De la zero, adica. Raspunsul nu ne-a surprins prea tare: " Tot BMW M5 as face, bineinteles". 

Summer Night: BMW E30 by Pista



La ultimul salon de tuning la care a participat, King of Europe, Cluj Napoca 2010, Pista si al sau E30 au fost rasplatiti cu Premiul BEST Rims. Daca fiica sa Beatrice va impartasi aceeasi afinitate pentru masini puternice, frumoase si tunate cu stil, nu stim inca. Dar cu siguranta ne-am bucura. Felicitari, Pista!

Credit foto: Catalin Oprea, Gabi Tomescu

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (26) Poze BMW E30 by Pista
mai multe