Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!
Cand te gandesti la un SUV mare si greoi, parca nu-ti vine in acelasi timp si cuvantul tuning in minte... Dar iata ca un baiat de 18 ani din Oradea, mare amator si pasionat de masini, a reusit sa ne demonstreze contrariul. Kid, asa cum este cunoscut in Oradea si datorita proiectelor anterioare de masini modificate, a reusit sa faca unul dintre cele mai modificate VW Touareg din Romania. Cam asta inseamna tuning pe Volkswagen Touareg!
Distribuie pe Facebook
Chiar daca are 18 ani, nu sunt multi cei care se pot compara cu palmaresul sau de proiecte realizate pana acum. Este vorba de proiecte cu masini modificate, printre care se numara si celebrul BMW albastru cu GAJ la numar, un Mercedes Brabus S550 si un Hummer H3 in 3 culori. Iata ca a venit si vremea SUV-ului nemtesc, dar fabricat pentru piata americana. In acest caz, pe mana lui KYD a cazut un Volkswagen Touareg cu motor 4.2 litri V8, cu o putere de aproximativ 350 cp originali.

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - si SUV-urile pot tuning Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - si SUV-urile pot tuning

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!

Acest Touareg nu a putut ramane asa cum a venit el din State, stoc si banal, cum dealtfel mai sunt pe strada cu zecile. Asadar au inceput sa fie comandate piesele, una cate una. Bara fata a venit de la Hofele Design si a mers de minune cu grila Royster, dar si cu luminile Daytime Light DRL. Capota Power Dome este si ea diferita fata de cea originala. In spate, acum gasim un spoiler Je Design cu difuzor incorporat, flancat de cele 4 iesiri ale evacuarii. Cat despre sunetul scos de acestea... no comment. Oare cum se aude motorul V8 cu evacuarea Borla? In final, au fost montate si pragurile laterale, o pereche R-Line.

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE! Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!

In sfarsit, imaginea generala a masinii a fost completate de pleoapele de la faruri si de la stopuri.

Ceea ce scoate in evidenta masina cel mai mult, sunt insa jantele TechArt pe 22 de inch. Adica mari si generoase, asa cum ii sta bine oricarei masini cu un bodykit mare si atragator. Dar pe timp de iarna, Touaregul este dotat cu jante VW pe 19 inch, alb perlat. Printre alte modificari ale masinii facute de KYD, se numara stopurile fumurii si vopseaua exterioara. Daca originala a fost un gri sobolan, acum este in doua culori, dupa o vopsire completa in alb si negru perlat. Nu-i rau deloc, mai ales ca se potriveste aceasta culoare cu elementele ce formeaza kitul exterior, iar contrastul alb/negru este unul care mereu atrage si este de succes.

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - si SUV-urile pot tuning Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - si SUV-urile pot tuning

Nici interiorul nu a fost lasat asa cum a iesit din fabrica. Nu prea se potriveau elementele ornamentale de interior din mahon cu kitul futurist si aspectul sportiv al masinii. Asa ca tot ce avea mahon pe el, a fost acoperit cu folie de carbon.

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!

Pe partea tehnica, masina a primit cadou o coborare a suspensiei pneumatice. Nu e asa de usor cum faci la orice masina pe amortizoare si arcuri, dar s-a rezolvat si asta. A fost coborata cu 2 cm, dar cu ajutorul unor linkuri, proprietarul a reusit s-o mai coboare inca 3 cm. Sub capota, V8-ul de 4200 cmc a primit un soft si o pereche de filtre K&N, plus evacuarea Borla. Modificari putine, dar de efect, astfel ca puterea initiala a ajuns acum la 400 cp. Si ca sa fie strunita puterea mai mare, franele au primit si ele un uppgrade: placute si discuri ventilate Tarox, direct din Japonia.

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!

La capitolul car-audio, acest Touareg se bucura in prezent de un sistem complet schimbat, un sistem Dynaudio cu doua subwoofere Hifonics Zeus, totalizand cam 1000 W rms.

Kid mai are ceva planuri de viitor cu acest Touareg. Si cum niciodata nu strica mai multa putere, se pare ca vom vedea in viitor un compresor si o instalatie de azot montate pe acest V8. Probabil, puterea va ajunge pe la 550-600 cp.

Tuning Volkswagen: Touareg V8 by Kid - UPDATE!

Pe final, apreciem si ne place acest proiect. Insa vom reveni cu inca un update dupa o crestere de putere sub capota. Dar chiar si asa, acesta este un SUV reusit, ce de demonstreaza ca si masinile mari si masive pot deveni atragatoare si sportive.

Touareg V8 - film 1


Touareg V8 - film 2



IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail cu detalii complete si poze la office@4tuning.ro ! Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (61) Poze VW Touareg by Kid
mai multe