Tuning VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta

Tuning VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta
O masina oldschool de colectie merita toata atentia noastra. Asa cum a meritat-o si pe a lui Dirvariu Ionut George din Brasov, care a cumparat o broasca frumoasa si a reusit sa o faca si mai frumoasa, dar si mai rapida! Cam asta e povestea unei broaste frumoase si reconditionata cu meticulozitate.
Distribuie pe Facebook

George a cumparat broscuta de la Arad. Atunci, masina parea impecabila, ingrijita, sanatoasa si functionala. Broasca a intrat pe mainile lui George in prag de iarna, asa ca a fost usor sa vada ca aeroterma nu baga caldura. De aici a cam inceput o noua perioada din viata acestui Volkswagen Beetle.

Tuning VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta

Se pare ca tuburile de aer care traverseaza pragurile lipseau, iar pragurile ruginite erau meticulos mascate cu tapiterie noua. Asadar, munca la tinichigerie a inceput cu dreptul. Dar piesele ruginite au fost inlocuite, iar tuburile de caldura au fost realizate din PVC, material care nu rugineste. Rugina a fost inlaturata si de la podele, capetele de sasiu, etc. Portiunile au fost revigorate cu tabla si solutii speciale de inlaturare a ruginii. Odata cu partea de tinichigerie pusa la punct, a inceput munca la mecanica si motor.

Tuning VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta

Puntea de pe fata a fost modificata, acum fiind reglabila, scopul fiind acela de a cobori masina cat mai mult. Sub capota (din spate), motorul a primit un set motor de 1600 cmc, chiulasele au fost modificate ca masina sa mearga cu benzina fara plumb, ambreiajul a fost inlocuit cu unul mai performant, ceva schimbari si la carburator... si nu numai. Concluzia este ca masina a dobandit un demaraj mult mai bun, cu ajutorul caruia, conform lui George, micul Beetle pleaca mai repede de la semafor ca oricare alta!

Tuning VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta

Partea de tinichigerie finalizata. Partea mecanica finalizata. A urmat pregatirea caroseriei de vopsit, a fost data o mana de sprit plastic sa nu se contureze chitul, apoi fuhler si vopsea. Au urmat punerea la punct a bordului, a instalatiei electrice, tapiteria a fost schimbata, montata o evacuare noua, garda la sol coborata si multe alte schimbari de aspect.

La exterior, spatele a fost schimbat astfel incat sa aiba aspect de '59, adica a fost schimbata fusta, capota si nasul de la numar. Jantele de pe masina sunt de Porsche 914 Fuchs. Adica un fel de roti ce valoreaza greutatea lor in aur pentru cunoscatori.

Tuning VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta

Iata o masina curata si interesanta, cu multa munca si devotament investite. Este o masina "Cal Look", un stil predominant de VW Beetle, destinat masinilor vintage, lasate la pamant, cu jante OEM si fara sa iasa in evidenta prin opulenta si stralucire excesiva. Noua ne place foarte mult ce a iesit si suntem siguri ca masina va continua sa fie modificata. Felicitari!

Tuning VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta

IMPORTANT: Daca ai cunostinta de o masina in care s-au investit multe ore de munca, pasiune si sacrificii sau chiar masina ta intruneste aceste conditii, nu ezita si trimite un e-mail la office@4tuning.ro cu detalii complete si poze ale masinii tale. Imparte cu restul pasionatilor de tuning povestea din spatele proiectului tau, fa-ti masina vedeta pe 4Tuning!

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (22) Poze VW Kaffer by George - broasca ce sfideaza varsta
mai multe
Publicat în categoria: Masini tunate din Romania DATA PUBLICĂRII: 19 Iulie 2011