Cel mai inedit dragster din lume? Un Bentley street-legal, de 3.000+ CP!

Cel mai inedit dragster din lume? Un Bentley street-legal, de 3.000+ CP!
  • Un Bentley Continental GT va participa in cadrul primei etape a Campionatului European de Drag Racing
  • Automobilul britanic a primit numeroase modificari, printre care si un V8 twin-turbo de 10.2 litri
  • Puterea maxima este acum de 3.082 CP, ceea ce reprezinta un plus de 600% comparativ cu modelul standard
Distribuie pe Facebook

Recunoscute in mod special pentru nivelul de lux pus la dispozitia pasagerilor, automobilele Bentley ne demonstreaza ca pot reprezenta o alegere ideala chiar si atunci cand vine vorba de sporturile cu motor.

Desfasurata weekend-ul acesta in cadrul complexului Santa Pod Raceway din Bedfordshire, Regatul Unit, prima etapa a Campionatului European de Drag Racing din 2014 a pregatit o surpriza de proportii tuturor celor prezenti la fata locului: un Bentley Continental GT, ce se poate lauda cu ceva mai mult de 3.000 CP sub capota!

Secretul din spatele acestei impresionante reusite? Un motor V8 de provenienta Chevrolet, accesorizat atat cu o capacitate cilindrica de 10.2 litri, cat si cu o pereche de turbine de dimensiuni mai mult decat generoase. Drept urmare, faptul ca acest exemplar al automobilului britanic de lux este de peste sase ori mai puternic comparativ cu versiunea sa standard nu ar trebui sa surprinda pe nimeni.

Dragster Bentley Continental GT

Nu de alta, dar adevaratele surprize abia acum sosesc: in ciuda faptului ca ascunde in compartimentul motor undeva in jurul a 3.082 CP, fiind astfel trei ori si ceva mai puternic decat un Bugatti Veyron, Bentley-ul Continental GT din cazul de fata este... street legal. Sau cel putin asa ar trebui sa fie, tinand cont ca a fost inscris la clasa Street Eliminator, acolo unde sunt acceptate doar modele omologate pentru mersul pe drumurile publice.

Tot pe lista cu modificari mai intalnim, de asemenea, si un interior realizat in mare parte din fibra de carbon, in timp ce caroseria a primit ranforsari serioase. Majoritatea privirilor vor fi insa atintite catre rotile speciale care, fie vorba intre noi, nu se inteleg deloc bine cu liniile si formele elegante ale automobilului de lux din Regatul Unit - ai prins gluma, da?.

Asadar, acestea fiind spuse, nu mai ramane decat un singur lucru de precizat: pentru cei interesati de o astfel de aventura, mentionam ca modificarile suferite de acest Bentley Continental GT au depasit cu destul de mult costul de achizitie al unui exemplar nou-nout, suma finala ridicandu-se la nici mai mult, nici mai putin de... 250.000 de lire sterline.

Dragster Bentley Continental GT

Distribuie pe Facebook
mai multe