Cel mai nebun Golf din lume are un motor V10 bi-turbo si 1.500 CP

Cel mai nebun Golf din lume are un motor V10 bi-turbo si 1.500 CP
  • Asgard Performance lucreaza la un Volkswagen Golf R32 cu motor de Lamborghini Gallardo
  • Unitatea V10 de 5.2 litri a primit doua turbine si alte bunatati pentru un total de 1.500 CP
  • In contrast cu cresterea valorilor maxime, greutatea a scazut pana la 900 de kilograme
Distribuie pe Facebook

R32-uri supraalimentate sau cu alte motoare decat cel din fabrica s-au mai vazut, insa aceasta este prima oara cand avem ocazia sa intalnim un exemplar cu... 1.500 CP sub capota.

Nemultumit de cei "numai" 241 CP pusi la dispozitie de unitatea V6 de 3.2 litri prezenta la datorie, posesorul unui Volkswagen Golf R32 a decis sa apeleze la industria tuningului pentru o mana de ajutor.

Dupa mai multe cercetari si evaluari ale ofertelor disponibile pe piata, "eroul" nostru a ajuns la concluzia ca tot un proiect custom, realizat dupa gusturile si preferentile sale, ar fi cea mai buna solutie dintre toate.

VW Golf R32 cu motor de Lamborghini

VW Golf R32 cu motor de Lamborghini

Astfel, cu putin (mai mult) ajutor din partea specialistilor Asgard Performance, hot-hatch-ul producatorului german de automobile s-a ales cu un motor cu zece cilindri in V, similar celui ce propulseaza catre glorie absoluta si Lamborghini-ul Gallardo.

In cazul de fata insa, unitatea de 5.2 litri a fost complet modificata, printre cele mai reprezentative imbunatatiri suferite de catre aceasta numarandu-se inclusiv doua turbine de dimensiuni mai mult decat generoase.

Drept urmare, spre deosebire de momentul iesirii sale de pe portile fabricii din Wolfsburg, Volkswagen-ul Golf R32 se poate lauda acum cu un total de 1.500 cai putere si 1.760 Newton-Metri.

Nimeni nu stie inca performantele acestui exemplar extrem, insa nu ar fi de mirare ca acceleratia de la 0 la 100 km/h sa se realizeze in circa trei secunde. Nu de alta, dar hot-hatch-ul producatorului german de automobile impresioneaza si la capitolul greutate, cantarind doar 900 kg.

Apropo, am precizat oare si ca schimbarea treptelor de viteza se face, mai nou, aproape instant, in numai 10 milisecunde? Dar indeajuns cu vorbele! Iata si doua scurte filmulete, ce prezinta bestia neagra in actiune.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze VW Golf R32 cu motor de Lamborghini
mai multe