FIAT-ul 126 cu motor VTEC Turbo redefineste ideea de tuning extrem

FIAT-ul 126 cu motor VTEC Turbo redefineste ideea de tuning extrem
  • Pe strazile din Lituania circula un Fiat 126p radical modificat
  • Automobilul italian ascunde sub capota un motor VTEC Turbo
  • Unitatea cu pricina are o capacitate de 1.6 litri si ofera 170 CP
Distribuie pe Facebook

Cine zicea ca tuningul extrem inseamna doar motoare V8 si kilograme intregi de fibra de carbon nu stia ce vorbeste. Si ar trebui sa arunce o privire atenta asupra urmatorului Fiat 126p.

Ceva putred se intampla in si la nord de centrul Europei. Spre deosebire de ceilalti locuitori ai Batranului Continent, persoanele de aici au o pasiune nebanuita pentru proiectele de tuning ce pornesc de la... city car-uri.

Astfel, daca Polonia se poate mandri cu Trabantul care accelereaza mai rapid decat un BMW M3 - povestea acestuia o vei descoperi facand click AICI, Lituania vine cu Fiat-ul 126p.

Fiat-ul 126p al carui motor dotat cu doar doi cilindri a fost indepartat pentru a i se face loc unuia mult mai mare. De aproximativ doua ori mai mare.

Fiat 126p cu motor VTEC turbo

Fiat 126p cu motor VTEC turbo

Vorbim, mai exact, despre o unitate VTEC cu capacitate de 1.6 litri, preluata de la veche Honda Civic Si si care producea, in zilele sale de glorie, undeva in jurul a 125 cai putere.

In prezent... ei bine, propulsorul cu pricina trece in prezent prin cea mai buna perioada a vietii sale, proprietarul Fiat-ul 126p alegand sa condimenteze reteta originala a city car-ului italian inclusiv cu un sistem de supraalimentare.

Un sistem de supraalimentare pe baza de turbina, care nu face nimic altceva decat sa aduca un plus de 45 CP sau, daca vrei, un total de 170 de cai putere.

Din pacate, despre performantele de care este acum capabil personajul lituanian nu putem spune nimic pentru moment, asa ca tinem sa reamintim de greutatea sau redusa.

Fiat 126p cu motor VTEC turbo

Fiat 126p cu motor VTEC turbo

Greutate care, conform atotstiutorului Wikipedia, variaza intre 580 si 619 de kilograme. Adaugam in ecuatie si transplantul de motor, respectiv turbina proaspat aparuta in peisaj, iar raportul putere / masa...

... ei bine, in ciuda celor doua modificari care ingreuneaza fisa tehnica a Fiat-ului 126p, ceva ne spune ca city car-ul italian are in continuare un raport putere / masa cel putin interesant.

Tot aici se opresc si schimbarile cunoscute, insa nu ar fi de mirare ca in "spatele" aripilor supradimensionate sa se ascunda punti largite si frane pe masura.

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (6) Poze Fiat 126p cu motor VTEC turbo
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 26 Noiembrie 2015