Surprize, surprize: Honda CR-Z primeste o versiune supraalimentata din fabrica

Surprize, surprize: Honda CR-Z primeste o versiune supraalimentata din fabrica
  • Honda anunta un kit de supraalimentare pentru hibridul CR-Z
  • Disponibil contra sumei de 5.495 dolari, pachetul ofera 197 CP
  • Clientii pot opta si pentru alte bunatati, tehnice sau estetice
Distribuie pe Facebook

A avut parte de intreg potentialul din lume, dar a preferat sa-si iroseasca sansa de a deveni unul dintre cele mai incitante hot-hatch-uri ale industriei auto in schimbul eficientei. Intr-un final insa, dupa mai multi ani de asteptare, japonezii de la Honda au decis ca este cazul sa ofere hibridul CR-Z si intr-o versiune supraalimentata. Nu este totusi prea tarziu pentru asa ceva?

Visul unei CR-Z cu performante pe masura aspectului sau vizual dateaza inca din primele zile de existenta ale hibridului japonez, insa oficialii Honda s-au tot incapatanat sa raspunda cerintelor venite din partea iubitorilor de automobile (si nu numai). Drept urmare, rezultatele - in materie de unitati comercializate - inregistrate de interesantul hatchback nipon au fost catastrofale, astfel ca vanzarile pe Batranul Continent au fost deja sistate inca de la inceputul acestui an.

Honda CR-Z by HPD

Honda CR-Z by HPD

In schimb, Honda CR-Z a primit o noua sansa la celebritate pe piata din Statele Unite ale Americii, acolo unde oficialii producatorului japonez de automobile au ales in cele din urma sa satisfaca dorintele tuturor pasionatilor si sa ofere un sistem de supraalimentare "de fabrica". Dezvoltat de specialistii Honda Performance Development si destinat modelelor 2013 - 2014 echipate cu transmisie manuala, meniul cu pricina include un compresor mecanic, intercooler air-to-air, injectoare cu debit marit, noi sisteme de admisie a aerului si evacuare a gazelor, plus o optimizare a unitatii de control a motorului pe benzina de 1.5 litri.

Pretul "surprizei" pregatite de inginerii niponi se ridica la 5.495 de dolari si ofera la schimb un total de 197 de cai putere. Din pacate, performantele venite odata cu acest tratament raman un mister - cel putin pentru moment, insa vestile bune nu se opresc aici, posesorii versiunilor Honda CR-Z mai sus amintite fiind invitati sa opteze si pentru alte bunatati, precum un diferential cu alunecare limitata, un ambreiaj sport, o suspensie mai joasa si chiar un sistem de franare imbunatatit cu discuri de pana la 300 de milimetri.

Asta pe plan tehnic. Pe plan estetic, propunerea specialistilor Honda Performance Development include o prelungire pentru spoilerul fata, difuzor posterior si eleron pentru plafon, lista cu modificari vizuale culminand cu jantele pe 18 inch, accesorizate atat cu un design in cinci spite duble, cat si cu o pereche de anvelope marca si modelul Michelin Pilot Super Sport.

Honda CR-Z by HPD

Honda CR-Z by HPDHonda CR-Z by HPDHonda CR-Z by HPD

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze Honda CR-Z by HPD
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 22 August 2014