Masina de curse cu motor de limuzina. Se vinde pe eBay la suma de...

Masina de curse cu motor de limuzina. Se vinde pe eBay la suma de...
  • Un Porsche Boxster transformat in masina de curse a fost scos la vanzare pe eBay
  • Exemplarul cu pricina se bucura de o lunga lista de modificari, care cuprinde inclusiv V8-ul unui Audi A8
  • Cumparatorul masinii germane va avea de scos din buzunare o suma de 50.000 de euro
Distribuie pe Facebook

Un Porsche Boxster fabricat la inceputul anilor 2000 si echipat ulterior - printre altele - cu motorul V8 al unui Audi A8 a fost scos recent la vanzare, pe site-ul eBay, cu suma de 50.000 de dolari.

Sa ceri aproximativ 50.000 de dolari pentru un Porsche Boxster fabricat la inceputul anilor 2000 pare o adevarata nebunie, mai ales in conditiile in care un exemplar apartinand ultimei generatii a roadster-ului german cu motor central costa cu doar 6.000 de dolari mai mult.

Chiar si asa, exista un motiv extrem de serios pentru aceasta situatie, automobilul construit in urma cu mai bine de un deceniu si jumatate primind intre timp o lunga lista cu bunatati de ordin tehnic si estetic. Scurt si direct la subiect, acum avem de-a face cu o masina de curse.

Una care, intr-un mod absolut surprinzator, este pusa in miscare - fara niciun fel de gluma, de motorizarea unei limuzine. Vorbim, mai exact, despre unitatea cu opt cilindri in V si capacitate de 4.2 litri, ce asigura inclusiv propulsia primei generatii a modelului Audi A8.

Porsche Boxster cu motor de Audi A8

Porsche Boxster cu motor de Audi A8Porsche Boxster cu motor de Audi A8

Aceasta nu a scapat insa complet neatinsa, ci a primit diverse optimizari care ii permit, mai nou, sa dezvolte undeva in jurul a 315 cai putere la roti. In cazul in care te intrebai, valoarea in cauza este livrata puntii spate de o manuala in sase rapoarte si un diferential de la Drexler.

In ton cu scopul pentru care a fost proiectat, acest Porsche Boxster fabricat la inceputul anilor 2000 se bucura de numeroase imbunatatiri si la nivelul suspensiei, respectiv sistemului de franare, tratamentul cu pricina "lovind" chiar si caroseria roadster-ului german cu motor central.

Pe scurt, avem un spoiler fata din fibra de sticla cu design similar celui de pe 996 GT2, plus aripi laterale proeminente - dar si plafon asemanator celui original, realizate din acelasi material. In schimb, eleronul supradimensionat caracteristic partii posterioare este din carbon.

Fibra de carbon mai intalnim, de asemenea, si in componenta panoului de bord, respectiv scaunului Racetech RT9119HR - cumparat la mijlocul acestui an in schimbul unei sume de 4.000 de dolari, conform anuntului de vanzare publicat pe site-ul de licitatii eBay.

Porsche Boxster cu motor de Audi A8

Porsche Boxster cu motor de Audi A8Porsche Boxster cu motor de Audi A8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (24) Poze Porsche Boxster cu motor de Audi A8
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 26 Septembrie 2016