Meniul Zilei: Ce-ai zice de un Z3 M cu motor de Corvette si eleron urias?

Meniul Zilei: Ce-ai zice de un Z3 M cu motor de Corvette si eleron urias?
  • Un american si-a instalat un motor de Corvette sub capota propriului BMW Z3 M
  • Coupe-ul bavarez se bucura acum de un total de 425 cai putere si 7600 25 Newton-Metri
  • Drept urmare, numeroase imbunatatiri au fost operate si la nivelul trenului de rulare
Distribuie pe Facebook

Dorinta unora de a se face remarcati in trafic nu cunoaste limite. Nu este insa si cazul de fata, unde absolut toate modificarile - inclusiv acel eleron urias de care precizam ceva mai sus, au fost adoptate pentru rolul lor functional, si nu cel estetic.

Multumita dimensiunilor sale compacte si celor putin peste 320 de cai putere ascunsi sub capota, modelul BMW Z3 M Coupe a reprezentat alegerea ideala pentru multi dintre iubitorii de senzatii tari pe patru roti. Printre acestia se numara si un american din New Jersey care, pasionat in acelasi timp si de tuningul auto, a decis sa-i aduca o serie de imbunatatiri propriului sau exemplar.

Dupa 80.000 de dolari si peste 100 de ore de munca investite, automobilul bavarez a fost transformat complet, caroseria si panoul de bord fiind singurele detalii care amintesc de originile extremului proiect de tuning. Nu de alta, dar pana si motorizarea cu sase cilindri in linie a fost indepartata, in locul acesteia facandu-si aparitia un propulsor cu opt cilindri V, provenit de la un Chevrolet Corvette si modificat pentru un total de 425 CP si 600 Nm la roti.

BMW Z3 M cu motor V8BMW Z3 M cu motor V8

BMW Z3 M cu motor V8

Tot de la americanul Chevrolet Corvette provine si transmisia manuala cu sase rapoarte, lucru valabil si pentru componentele sistemului de franare. Meniul continua cu suspensia custom si kitul aerodinamic ce impresioneaza in special prin eleronul de dimensiuni mai mult decat generoase - si similar unei masini ce alearga in Clasa Unlimited de la Pikes Peak, am mai putea adauga, manevrabilitatea si aderenta oferite ridicandu-se la acelasi nivel cu puterea maxima.

In ceea ce priveste aspectul interior, ei bine... majoritatea elementelor din dotarea modelului BMW Z3 M Coupe au disparut complet din peisaj, panoul de bord si fetele usilor reprezentand singurii supravietuitori. Drept urmare, faptul ca automobilul bavarez cantareste acum numai 1.225 de kilograme nu ar trebui sa surprinda pe nici unul dintre noi.

Pentru cei interesati de o astfel de bestie, extremul proiect de tuning este disponibil la vanzare pentru suma de 45.000 de dolari. La baza se afla un BMW Z3 M Coupe model 2000, iar numarul kilometri se ridica la 115.068 kilometri - dintre care 48.280 de kilometri au fost parcursi in compania motorului V8.

BMW Z3 M cu motor V8BMW Z3 M cu motor V8

BMW Z3 M cu motor V8

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (9) Poze BMW Z3 M cu motor V8
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 19 Septembrie 2014