Mitsubishi Lancer EVO X lipit de asfalt by Michael

Mitsubishi Lancer EVO X lipit de asfalt by Michael
  • Mitsubishi EVO X este ultima generatie a lui Lancer Evo
  • Masina are tractiune integrala si 4 moduri de setare a tractiunii
  • Stancenation este comunitatea cea mai mare dedicata masinilor Stance
Distribuie pe Facebook

Cine isi cumpara de obicei un EVO, asa cum ar face si cu un Subaru WRX, o face in principal pentru performantele masinii in viraje si pentru tinuta de drum impecabila. La fel si cei care apreciaza aceste sedan-uri de familie cu veleitati sportive: le apreciaza pentru ceea ce pot. Iata insa ca mai exista si cativa care fac complet altceva cu aceste masini 4x4.

Cei de la Stancenation au mai dat publicitatii o masina extrem de interesanta. Nu prin felul in care a fost modificata, ci prin faptul ca este o masina extrem de rar intalnita in astfel de styling-uri extreme. Michael Henry din Statele Unite, orasul Chicago, s-a gandit sa nu ia aceeasi directie ca restul iubitorilor de Stance si sa isi modifice propria masina care era menita pentru total altceva. S-a decis sa-si culce pe burta EVO-ul de ultima generatie.

Tuning Mitsubishi Lancer EVO X

Totul incepe cu o suspensie pneumatica. Si ne explica chiar proprietarul de ce a ales sa faca tranzitia de la supensia clasica pe amortizoare si arcuri, la una pe aer: "Curentul Stance perfect inseamna aliniera rotilor cu elementele inferioare ale caroseriei, dar dupa ce am crapat barele, prelungirile si buzele, m-am convins ca nu se poate Stance adevarat cu o suspensie statica. Asa ca am montat o suspensie pe aer, care la nevoie imi ridica masina ca sa nu produc nicio paguba" spune Michael.

Dar ce fel de suspensie are montata pe masina? Chiar daca puristii marcii japoneze care vine din fabrica cu o suspensie foarte performanta, care se regleaza in functie de suprafata pe care rulezi, vor spune ca masina este compromisa cu perne pe aer, noua ne place. Ne place pentru ca posesorul ei si-a facut masina dupa bunul plac, pentru el, nu pentru altcineva. Si pentru ca nu existau aftermarket kituri de suspensie pneumatica pentru acest model de masina, Michael si-a facut propria suspensie cu ajutorul celor de la Touge Factory.

Tuning Mitsubishi Lancer EVO XTuning Mitsubishi Lancer EVO XTuning Mitsubishi Lancer EVO X

Suspensia are perne Airlift Performance, combinate cu amortizoare si bare de stabilizare de la Megan Racing. In rest, cei de la Touge Factory au instalat compresorul de aer si rezervorul acestuia, dar si un computer care sa controleze toata operatiunea. In final, a rezultat primul EVO 10 culcat pe burta de-a dreptul, si putem spune ca arata grozav. In plus, masina se comporta impecabil si in mers, cand suspensia este reglata pe inaltimea standard. Asa ca putem spune ca proprietarul ei se bucura de doua masini intr-una singura.

Dar suspensia era numai inceputul. Pentru a obtine un Stance perfect, e nevoie si de niste jante potrivite, de dimensiunile care trebuie: atat diametru, cat si offset. Jantele alese sunt Work Meisters model S1R pe 18 inch, latime 10.5 cu offset 4 in toate colturile, incaltate cu pneuri 245/35/18. Performanta si aspect reusit la pachet, dar si aliniere perfecta cu restul caroseriei lasate, datorita buzelor polisate ale jantelor. In plus, buzele se aliniaza perfect cu aripile masinii cand aceasta este lasata pe burta.

Tuning Mitsubishi Lancer EVO X

La polul opus, cand masina este ridicata din suspensiile pneumatice la inaltimea de croaziera, proprietarul afirma cu mana pe inima ca Lancer-ul sau se comporta la fel ca un EVO obisnuit. Ii place foarte mult puterea masinii data de motorul turbo si tractiunea integrala. Pentru ca, pana la urma EVO are un "pedigree" in WRC si este o masina de strada excelenta. Insa puterea din fabrica nu i-a fost de ajuns lui Michael asa ca a instalat cateva accesorii simple dar eficiente, incat masina are acum 370 cp. Probabil e vorba de un intercooler mai mare, blow-off, filtru sport si un management al computerului mai agresiv.

Dupa ce am iesit de sub masina unde am vazut supensiile, si am inchis capota motorului, ne uitam nitel la exterior. In linii mari, masina este pastrata curata, fara multe modificari agresive care sa-ti ia ochii. Buza fata Voltex, un difuzor spate Mastergrade si praguri laterale custom sunt singurele modificari aerodinamice. In habitaclu avem doar lumini noi cu LED si ceasuri AEM ce arata parametrii motorului.

Pe final, se pare ca aceasta este toata lista de modificari pe care o va vedea acest Mitsubishi. Urmatoarea masina a lui Michael va fi un BMW 335i, model 2013. O masina pe care, evident, o va cobori la fel de mult fata de asfalt. Poate ca in viitorul apropiat il vom prezenta si pe el aici, de ce nu?

Tuning Mitsubishi Lancer EVO XTuning Mitsubishi Lancer EVO XTuning Mitsubishi Lancer EVO X

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (12) Poze Tuning Mitsubishi Lancer EVO X
mai multe