Noul Gemballa GTP 720 e un Porsche Panamera plin de surprize

Noul Gemballa GTP 720 e un Porsche Panamera plin de surprize
  • Gemballa prezinta oficial noul GTP 720
  • Modelul ofera un total de 720 CP si 955 Nm
  • Viteza maxima este limitata la 340 km/h
Distribuie pe Facebook

La prima vedere pare doar un alt Panamera iesit la vanatoare de admiratori, insa adevarul este ca exemplarul din cazul de fata are mult mai multe de oferit decat un paintjob deloc inspirat.

Botezat sugestiv GTP 720, cel mai nou proiect de tuning al germanilor de la Gemballa propune o transformare radicala a Porsche-ului Panamera, super-sedanul din Stuttgart evoluand intr-un fel de supercar-killer in urma tratamentului suferit.

Tratament care include, printre altele, si inlocuirea celor doua turbine standard ce acompaniaza motorul V8 de 4.8 litri cu unele mult mai performante, valorile maxime urcand astfel pana la pragul celor 720 cai putere si 955 Newton-Metri.

Gemballa GTP 720

Pana aici, nimic spectaculos. Sau, mai bine zis, abia de acum incolo incep surprizele. Si asta pentru ca, in ciuda celor aproximativ 2.3 tone ale sale, noul Gemballa GTP 720 are nevoie de numai 3.2 secunde pentru a sprinta de la 0 la 100 km/h.

Acceleratia de la 0 la 200 km/h se realizeaza in doar 9.7 secunde, pe cand misiunea 0 - 300 kilometri pe ora este indeplinita dupa circa 26.4 secunde - o imbunatatire cu 33.6 secunde comparativ cu ceea ce poate versiunea standard!

In ceea ce priveste viteza maxima, proiectul celebrei companii germane de tuning se opreste la 340 km/h "multumita" anvelopelor din dotare, timpul de 1:37.08 minute reusit la Sachsenring punand capat fisei cu cifre si numere demne de mentionat.

Dupa cum precizam si anterior, modificarile estetice propuse de noul Gemballa GTP 720 se limiteaza, cel putin in cazul de fata, la un paintjob deloc neinspirat, cei mai atenti la detalii urmand a descoperi si aparitia unor jante supradimensionate, in cinci spite.

Pentru cei care viseaza la ceva mai mult de-atat, programul Mistrale ar putea reprezenta alegerea ideala datorita meniului exterior - format din spoilere fata si spate agresiv stilizate, plus aripi laterale proeminente - pe care il propune.

Gemballa GTP 720

Gemballa GTP 720

Gemballa GTP 720

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (5) Poze Gemballa GTP 720
mai multe