O Honda S2000 cu motor de Viper: Ingredientele unui tuning complet nebun

O Honda S2000 cu motor de Viper: Ingredientele unui tuning complet nebun
  • Un american si-a instalat un motor de Viper sub capota propriei Honda S2000
  • Roadsterul japonez se bucura acum de un total de 505 cai putere si 725 Newton-Metri
  • Drept urmare, numeroase imbunatatiri au fost operate si la nivelul trenului de rulare
Distribuie pe Facebook

Ai avut dintotdeauna impresia ca Hondei S2000 i-ar sta bine cu mai multa putere? La fel a gandit si unul dintre posesorii roadster-ului japonez, care a ales sa inlocuiasca motorul aspirat de doi litri cu un... urias V10 de 8.3 litri, de provenienta Dodge Viper.

Introdus pe piata la sfarsitul anilor '90, modelul Honda S2000 a uimit intreaga industrie auto prin cei pana la 250 CP oferiti de 2.0-ul ascuns sub capota, raportul de 125 CP per litru reprezentand un etalon printre motoarele aspirate chiar si in ziua de astazi.

Greutatea mai mica de 1.3 tone reprezinta o alta caracteristica pentru care roadster-ul japonez si-a gasit un loc permanent in inima pasionatilor de automobile, lista cu ingrediente magice continuand cu transmisia manuala in sase trepte si sistemul de tractiune spate.

In timp ce pentru unii a fost una cu perfectiunea, pentru altii modelul Honda S2000 a jucat rolul de platforma ideala pentru crearea unor proiecte extreme de tuning, precum cel prezentat in cazul de fata.

Daca modificarile aduse exteriorului vor trece aproape complet neobservate - exceptie facand jantele pe 19 inch finisate intr-o nuanta aramie si dotate cu buza cromata, nu acelasi lucru se poate spune si despre ceea ce se regaseste in compartimentul motor.

Asta pentru ca, in cea mai mare parte a timpului, posesorului circula fara capota la el, roadster-ul japonez expunandu-si indecent, in public, muschii. Muschi de provenienta 100% americana, rezultati in urma instalarii unu... urias V10 de 8.3 litri, de Dodge Viper 2006.

Tot de la aceeasi masina provine si cutia de viteza, pe cand trenul de rulare - inclusiv suspensia si sistemul de franare, au fost radical imbunatatite cu componente aftermarket pentru a face fata cu brio celor 505 cai putere si 725 Newton-Metri.

Pentru cei interesati de o astfel de bestie, extremul proiect de tuning este disponibil la vanzare pentru suma de 27.000 de dolari. La baza se afla o Honda S2000 model 2001, iar numarul kilometri se ridica la 96.560 - dintre care 22.530 de kilometri au fost parcursi in compania unitatii in zece cilindri.

Honda S2000 cu motor de Viper

Honda S2000 cu motor de Viper

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Masini Tunate DATA PUBLICĂRII: 18 Septembrie 2014