Povestea continua: Brabus prezinta cel mai impresionant Mercedes E-Class din lume

Povestea continua: Brabus prezinta cel mai impresionant Mercedes E-Class din lume
  • Brabus dezvaluie noul si extremul 850 6.0 Biturbo
  • Modelul are la baza ultimul Mercedes E63 AMG
  • Propulsia este asigurata de un V8 biturbo de 850 CP
Distribuie pe Facebook

Un propulsor V8 capabil sa produca pana la 850 CP si 1.450 Nm. O acceleratie de la 0 la 100 km/h ce se realizeaza in numai 3.1 secunde, plus o viteza maxima ce depaseste 350 km/h. Un kit aerodinamic realizat din fibra de carbon si dezvoltat in tunelul de vant, oferit in compania unui interior accesorizat cu numeroase insertii de piele si accente de lemn autentic. Acestea sunt principalele caracteristici ale noului BRABUS 850 6.0 Biturbo, un automobil ce poate fi considerat cu mare usurinta drept cel mai impresionant Mercedes E-Class din lume.

In 1993, germanii de la Brabus prezentau in fata intregii planete primul Mercedes E-Class cu motor V12 din lume, automobil ce se putea lauda cu o unitate de 6.9 litri si aproximativ 509 cai putere. Trei ani mai tarziu, specialistii celebrei companii de tuning din Bottrop instalau o motorizare cu 12 cilindri in V si sub capota generatiei W210, motorizare cu capacitate de 7.3 litri si capabila sa puna la dispozitia celui aflat la volan nici mai mult, nici mai putin de 582 cai putere. Iar asta avea sa fie doar inceputul.

Mercedes E63 AMG by Brabus

In cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2003, germanii de la Brabus dezvaluiau cea mai noua evolutie a proiectului E V12. La baza creatiei companiei de tuning din Bottrop se regasea de-aceasta data modelul Mercedes E-Class W211, iar propulsorul de 6.3 litri genera acum aproximativ 640 CP. 640 CP care, ulterior, aveau sa se transforme in 730 cai putere care sa-i confere "noului" Brabus E V12 S Biturbo titlul de cel mai rapid automobil cu patru usi din intreaga lume - record detinut pana la aparitia extremului CLS Rocket.

Mercedes E63 AMG by Brabus

In anul 2009, proiectul Brabus E V12 culmina cu versiunea speciala BRABUS E V12 "one of ten", ce gazduia in compartimentul motor nu mai putin de 800 cai putere si care promitea sa depaseasca pragul celor 370 kilometri pe ora. Succesorul acelui automobil impresionant poarta un nume sugestiv, are la baza ultima generatie a super-sedanului Mercedes E63 AMG si ni se dezvaluie in detaliu, in toata splendoarea sa, chiar astazi.

Mercedes E63 AMG by Brabus

Noul BRABUS 850 6.0 Biturbo, caci despre el este vorba, renunta la faimosul V12 pentru a se bucura de serviciile unui propulsor V8 biturbo cu o capacitate cilindrica de sase litri, numai bun pentru a livra viitoriilor sai clienti undeva in jurul a 850 cai putere si 1.450 Newton-Metri. Drept urmare, multumita unei transmisii automate cu sapte rapoarte complet imbunatatite, primii 100 km/h vin dupa numai 3.1 secunde atunci cand pe lista cu specificatii tehnice se regaseste si sistemul de tractiune integrala 4Matic. Viteza maxima difera in functie de anvelopele din dotarea si setarea cutiei de viteze, impresionanta creatie a celebrei companii de tuning din Bottrop fiind capabila chiar si sa depaseasca pragul celor 350 de kilometri pe ora.

Mercedes E63 AMG by Brabus

Astfel, pentru a face fata surplusului considerabil de performanta, noul BRABUS 850 6.0 Biturbo vine la pachet cu un kit aerodinamic realizat din fibra de carbon si dezvoltat in tunelul de vant. De asemenea, suspensia a fost coborata cu cateva zeci de milimetri, in timp ce sistemul de franare a fost si el complet imbunatatit. Dar asta nu inseamna ca luxul si confortul au fost sacrificate. Ba din contra: interiorul impresionantei creatii din Bottrop abunda in insertii de piele si ornamente din lemn autentic, noul BRABUS 850 6.0 Biturbo concurand astfel cu mari sanse la titlul de automobilul perfect.

Mercedes E63 AMG by Brabus

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (31) Poze Mercedes E63 AMG by Brabus
mai multe