Primul tuning pentru noul VW Passat 2.0 BiTDI. Rezultatele vorbesc de la sine

Primul tuning pentru noul VW Passat 2.0 BiTDI. Rezultatele vorbesc de la sine
  • B&B ia la modificat noul Volkswagen Passat
  • Tuningul vizeaza motorizarile 2.0 TDI si 2.0 BiTDI
  • Meniul de top include un total de 300 CP
Distribuie pe Facebook

In cazul in care nu ai aflat deja, desi acest lucru pare aproape imposibil, noul Volkswagen Passat B8 poate fi comandat inclusiv intr-o versiune 2.0 bi-turbodiesel.

Mai mult de-atat, printre bunatatile de ordin tehnic propuse de automobil german regasim si o transmisie DSG cu sapte rapoarte sau un sistem de tractiune integrala 4Motion, acceleratia de la 0 la 100 kilometri pe ora realizandu-se astfel in numai 6.3 secunde.

VW Passat by B&BVW Passat by B&B

Ce se intampla insa atunci cand cei 240 CP si 500 Nm din echiparea noului Volkswagen Passat 2.0 BiTDI devin... insuficienti? Ei bine, aici intervin specialistii B&B, care au pregatit nu unul, ci doua pachete de performanta pentru modelul din Wolfsburg.

Primul dintre acestea propune o simpla optimizare a unitatii de control care, impreuna cu operatiunea de crestere a presiunii in turbine cu 0.2 bar, urca valorile maxime pana la pragul celor 275 de cai putere si 570 de Newton-Metri. Si asta in schimbul a doar 1.298 de euro.

In ceea ce priveste meniul cu numarul doi, acesta aduce si un upgrade in dreptul sistemelor de admisie, respectiv racire a aerului, modificarile operate de specialistii B&B permitandu-i noului Volkswagen Passat 2.0 BiTDI sa se laude cu un total de 300 CP si 630 Nm.

Drept urmare, timpul necesar acceleratiei de la 0 la 100 kilometri pe ora devine acum sinonim cu valoarea de 5.5 secunde, automobilul germani din Wolfsburg fiind la fel de rapid precum un BMW 330d xDrive Touring... cu aproximativ 258 de cai putere sub capota.

Cat despre pretul de achizitie, posesorii noului Volkswagen Passat 2.0 BiTDI vor avea de scos din buzunar circa 3.950 de euro. Daca merita sau nu, depinde de gusturile si preferintele fiecaruia. Cert este ca, pana la o concluzie finala, specialistii B&B mai anunta alte doua pachet de tuning, de-aceasta data pentru versiunea 2.0 TDI de 150 CP: cu 185 sau 210 cai putere in dreptul rezultatului final, de 998 sau 2.950 euro.

VW Passat by B&B

VW Passat by B&B

VW Passat by B&B

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (7) Poze VW Passat by B&B
mai multe