Salonul Auto de la Frankfurt: Volkswagen Polo R WRC, mica bestie de 300 cp

Salonul Auto de la Frankfurt: Volkswagen Polo R WRC, mica bestie de 300 cp
Gata, e oficial! Volkswagen vrea sa intre in WRC. Si pentru asta, in cadrul Frankfurt Motor Show 2011, grupul VAG prezinta noul Polo R WRC, o masinuta special conceputa pentru Campionatul Mondial de Raliuri.
Distribuie pe Facebook

Ce i-o fi determinat pe cei de la Volkswagen sa intre in WRC? Pai in primul rand, schimbarea regulamentului FIA pentru sezonul 2011-2012, care spune ca masinile trebuie sa aiba motoare de 1.6 litri turbo, cu injectie directa, pentru a sustine trendul ECO si pentru a minimaliza costurile echipelor de raliu. Dar totodata, si pentru a atrage mai multi competitori in celebra cursa de WRC. Si se pare ca au reusit, cei de la VW fiind primii noi inscrisi.

Salonul Auto de la Frankfurt: Volkswagen Polo R, mica bestie de 300 cp

Masina de raliu Volkswagen are la baza modelul Polo, cu un motor de 1.6 litri TSI ce produce aproximativ 300 cp si 350 Nm cuplu. Greutatea este undeva pe la 1200 kg si, asa cum era de asteptat, tractiunea este integrala si transmisia este secventiala. Adica avem un Polo veritabil de raliu!

Salonul Auto de la Frankfurt: Volkswagen Polo R, mica bestie de 300 cp

Acest Volkswagen Polo R are asa cum e si normal toate normele de siguranta FIA, de la rollcage omologat, scaune, centuri in 6 puncte, sistem de stingere a incendiilor, si multe alte sisteme de siguranta. Pe partea exterioara, avem o sumedenie de modificari aerodinamice, cu niste arcade ale rotilor uriase. Cu putin noroc, vom vedea aceasta masina alergand in sezonul urmator, cot la cot cu celebrele masini Citroen si Ford care fac legea in prezent.


Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (10) Poze Salonul Auto de la Frankfurt: Volkswagen Polo R, mica bestie de 300 cp
mai multe