Shelby pune ochii si mana pe noul Ford Mustang EcoBoost

Shelby pune ochii si mana pe noul Ford Mustang EcoBoost
  • Shelby pune ochii si mana pe noul Ford Mustang EcoBoost
  • Muscle-car-ul american ofera acum 335 CP din motorul 2.3 turbo
  • Numeroase modificari intalnim si la nivel estetic
Distribuie pe Facebook

Cei prinsi in mreaja masinilor iesite din mainile americanilor de la Shelby vor ramane extrem de surprinsi la auzul vestii ca ultima creatie a celebrei companii de tuning de peste Ocean are la baza un motor cu... numai patru cilindri in linie.

Pentru prima oara in ultimii douazeci si ceva de ani, legendarul Ford Mustang poate fi comandat si intr-o versiune de motorizare supraalimentata, cu patru cilindri si capacitate de 2.3 litri.

Varianta EcoBoost, caci despre aceasta este vorba, ofera aproximativ 310 cai putere la momentul iesirii de pe portile fabricii, insa turbina prezenta la datorie se traduce printr-un potential urias de tuning.

De situatia cu pricina au profitat si cei de la Shelby, care au venit in sprijinul muscle-car-ului american cu o resoftare a unitatii de control, respectiv un sistem de evacuare Borla sinonime cu un total de circa 335 CP.

Chiar daca ne-am fi dorit ceva mai mult de-atat, specialistii celebrei companii de tuning de peste Ocean au preferat sa se concentreze si pe celelalte aspecte, suspensia lasata mai jos cu cateva zeci de milimetri reprezentand una dintre consecinte.

Nici departamentul vizual nu a scapat insa neatins, capota bombata a motorului, dar si ornamentele proeminente destinate atat spoilerului fata, cat si pragurilor laterale sau capotei portbagajului fiind exemplele de dat in cazul de fata. Alaturi, bineinteles, de jantele pe 20 inch.

La interior, lista cu bunatati pregatita de cei de la Shelby se limiteaza la tetierele, respectiv placuta speciala de la nivelul consolei centrale, ambele branduite cu logo-ul celebrei companii de tuning de peste Ocean.

Conform comunicatului oficial de presa, nota de plata pe care posesorii noului Ford Mustang EcoBoost vor trebui sa o plateasca pentru tratamentul complet se ridica la 23.995 de dolari. Aceasta nu include, binenteles, costul muscle-car-ului american cu motorizare turbo in patru cilindri.

Ford Mustang EcoBoost by Shelby

Ford Mustang EcoBoost by Shelby

Distribuie pe Facebook
mai multe