Tuning Mitsubishi: un Lancer de 870 de cai la 11.000 rpm. Senzational!

Tuning Mitsubishi: un Lancer de 870 de cai la 11.000 rpm. Senzational!
Chiar daca Grecia este in criza "teoretica", se pare ca lumea tuningului este in floare. Si asta pentru ca cei de la Extreme Tuners au realizat un proiect nou: un Mitsubishi Lancer Evo IX care are niste performante uimitoare. Mai ales ca vorbim de o masina de strada, cu dotarile din fabrica. Poze, film si amanunte, chiar aici.
Distribuie pe Facebook

De afara, ai baga mana in foc ca nu are nimic special, fata de alte masini Mitsubishi, acest Lancer EVO IX. Insa aceasta masinuta japoneza din Grecia, modificata de Extreme Tuners, o companie condusa de Spiros Panopoulos, ascunde ceva "malefic"...

Exteriorul este si el modificat subtil, dar numai pentru un ochi cunoscator. Capota din carbon, evacuarea Greddy si jantele de 18 inch. Mai mult, jantele ascund niste frane uriase, cu etriere D2 cu 10 pistoane si discuri de 380mm. Dar pentru ce este nevoie de asemenea frane performante?

Tuning Mitsubishi: un Lancer de 870 de cai la 11.000 rpm. Senzational!

Ei bine, motorul de sub capota, un 4G63T dezvolta acum 870 de cp, la o presiune ridicol de mica de doar 1 bar. Insa la un regim superior de turatie, adica 11.000 rpm. Si totul, cu benzina de la pompa. Cum sa fie oare posibil? De vina sunt inginerii de la Extreme Tuners, care, desi nu am auzit multe despre ei, si-au bagat nasul de-a lungul timpului in sporturile cu motor, chiar si in Formula 1 si WRC. Adica se cam pricep.

Acest Mitsubishi a primit o turbina T2 cu intrare de 72 mm, pistoane cu un raport de compresie 13:1 ce pot ajunge la 12.000 rpm, biele de aluminiu, vibrochen forjat, chiulasa si arbori cu came Stage 3, supape din titan, camasi de supapa din beriliu si arcuri mecanice, in locul celor hidraulice, injectoare 1600 cm3 si o evacuare completa cu diametrul de 80 mm. Insa asta e doar grosul modificarilor. Pentru ca lista continua cu transmisia.

Tuning Mitsubishi: un Lancer de 870 de cai la 11.000 rpm. Senzational!

Extreme Tuners au realizat pentru aceasta masina propria cutie de viteze cu craboti, in 5 rapoarte, ambreiaj cu 3 discuri, volanta modificata, cutie de transfer Quaife si un diferential spate ce rezista la 1400 cp.

Per total, acest Lancer este o masina de strada. Greutatea este de 1.447 de kilograme, pentru ca masina are interiorul complet, sistemul de sunet original, sistemul de climatizare stoc. Insa chiar si asa, performantele sunt demne de o masina de curse. De la 100 la 200 km/h in doar 4,59 secunde. Insa daca presiunea din turbina creste la 2 bari, aceeasi acceleratie se va face in doar 3 secunde. Cat despre 0-100 si viteza de top, inca nu stim nimic. Dar cert este ca dureaza foarte putin, iar viteza de varf trece de 340 km/h, cu o cutie in 6 trepte, tot produsa intern.

Tuning Mitsubishi: un Lancer de 870 de cai la 11.000 rpm. Senzational!

Grecii de la Extreme Tuners detin cateva recorduri mondiale in materie de putere: 416 cp la 11.900 rpm pentru un motor in 4 cilindri de 2 litri cu un Ford Cosworth aspirat, 1.280 cp cu acelasi motor, dar turbo si 1.416 cp dintr-un motor de 2 litri turbo, cu un Mitsubishi Lancer EVO VIII, la o presiune de 3,93 bari. Grecii mai au insa acum o masina speciala, care depaseste 1.500 de cp. Insa bancul actual de teste si dyno nu masoara mai mult de 1.500 de cai putere, asa ca surpriza va fi dezvaluita anul urmator.

Extreme Tuners tocmai a investit 2.5 milioane de Euro (apropo de criza tarii care se mediatizeaza...) pe utilaje de masura si de forjare, cu comenzi numerice. Mai precis, de la anul, grecii vor putea sa-si creeze propriile blocuri-motor de tip 4G63, dar si chiulasele "in-house", pornind de la un bloc de aluminiu. Scopul? Sa faca motoare de peste 2.000 de cp.

Va lasam alaturi de un film cu masina prezentata aici, dar si de o galerie foto care va va face pofta: galerie de admisie, de evacuare, serpisori din Inconel, injectoare de 9.250 cm3, pistoane de 16:1 ce rezista la 13.000 rpm, supape din titan, cutie secventiala, si multe altele... Adica, fiti pe faza, ca vi se pregateste ceva!

Mitsubishi Lancer de 870 cp

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (25) Poze Tuning Mitsubishi
mai multe