Un Mustang V8 supraalimentat, de la Hennessey: Sa fie cu 620 sau 717 CP?

Un Mustang V8 supraalimentat, de la Hennessey: Sa fie cu 620 sau 717 CP?
  • Hennessey Performance ia la modificat noul Ford Mustang GT
  • Tunerul german ofera numeroase imbunatatiri tehnice si estetice
  • Preturile pornesc de la 6.950 $ si ajung pana la 17.950 $
Distribuie pe Facebook

Noul Ford Mustang isi continua aventura in lumea tuningului, cea de-a sasea generatie a iconicului muscle-car de peste Ocean aterizand recent in hangarele americanilor de la Hennessey Performance.

Atunci cand nu se preocupa cu instalarea kiturilor twin-turbo sub capota vreunui Ferrari sau cu construirea unui supercar capabil sa concureze cu mare usurinta realizarile maretului Bugatti Veyron, americanii de la Hennessey Performance isi petrec timpul alaturi de cele mai noi modele "pentru mase" de la Chevrolet, Dodge sau Ford.

Drept urmare, faptul ca cel mai nou proiect de tuning al celebrei companii din Texas are la baza cea de-a sasea generatie a muscle car-ului Mustang nu ne surprinde de nici un fel. Ne-ar fi placut totusi ca punctul de plecare sa il reprezinte versiunea EcoBoost, cu motor supraalimentat in patru cilindri, si nu tot varianta de top GT.

Inainte insa ca dorinta noastra sa se transforme in realitate, americanii de la Hennessey Performance ofera pentru V8-ul aspirat de cinci litri si 435 de cai putere un compresor mecanic cu capacitate de 2.3 litri, plus unitate de control optimizata si alte mici modificari pentru un total de 620 CP. Totul in schimbul unei sume de 14.950 dolari.

Dar daca meniul HPE600 nu este suficient pentru a-ti satisface setea de sportivitate, cea de-a sasea generatie a muscle car-ului Ford Mustang poate fi echipata si cu un pachet HPE700, ce aduce in prim plan un compresor mecanic cu capacitate de 2.3 litri, injectoare cu debit marit, pompa de benzina imbunatatita, sistem de admisie si, din nou, unitate de control optimizata.

In cazul de fata, valorile maxime numara un total de 717 cai putere si 857 Newton-Metri, acceleratia de la 0 la 96 km/h realizandu-se astfel dupa numai 3.6 secunde. Pragul la care se va opri acum acul vitezometrului ramane pentru moment un mister, oficialii celebrei companii de tuning din Texas anuntand in schimb timpul necesar parcurgerii sfertului de mila: 11.2 secunde.

Si, bineinteles, pretul de achizitie: 17.950 de dolari. Nu ai terminat inca bugetul alocat pentru "personalizarea" propriului Ford Mustang? Nici o problema: propunerea celor de la Hennessey Performance mai include si un kit aerodinamic din fibra de carbon, de 7.450 dolari, dar si un set de jante forjate pe 19 sau 20 inch, ce pornesc de la 6.950 dolari.

Ford Mustang GT by Hennessey

Ford Mustang GT by Hennessey

Ford Mustang GT by Hennessey

Distribuie pe Facebook
mai multe