Un Volkswagen Passat B8 pe care nu ai cum sa-l ratezi

Un Volkswagen Passat B8 pe care nu ai cum sa-l ratezi
  • Cel mai nou pachet de tuning pentru Volkswagen-ul Passat B8 vine de la ABT Sportsline
  • Compania germana s-a pus pe modificat atat departamentul tehnic, cat si cel estetic
  • Clientii versiunii 2.0 BiTDI pot opta inclusiv pentru un surplus de 40 cai putere
Distribuie pe Facebook

Pentru cea mai mare parte a carierei sale, Volkswagen-ul Passat a fost etichetat drept o "masina plictisitoare". Situatia se schimba insa odata cu sosirerea generatiei B8, care reuseste sa impresioneze din absolut toate punctele de vedere.

Bine, acum nu te gandi ca popularul automobil de clasa medie din Wolfsburg a devenit brusc una cu perfectiunea. Nu, nici vorba de asa ceva; inca mai exista loc de imbunatatiri, atat la nivel tehnic, cat si pe plan estetic.

Teoria cu pricina este sustinuta inclusiv de ABT Sportsline, specialistii celebrei companii germane de tuning pregatind un automobil extrem de special pentru Salonul Auto International de la Geneva din 5 - 15 martie 2015.

Volkswagen Passat B8 by ABT Sportsline

Volkswagen Passat B8 by ABT Sportsline

Cu ce difera acesta fata de un Volkswagen Passat B8... oarecare? Pai, in primul si in primul rand, avem un surplus vizibil de agresivitate, ce i se datoreaza in special pachetului aerodinamic proaspat instalat la nivelul caroseriei.

Pe langa prelungirile destinate spoilerelor fata si spate, respectiv ornamentele pentru pragurile laterale sau eleronul ce continua linia plafonului, meniul exterior mai include si o pereche de jante din aliaj, cu dimensiuni de 20 sau 21 inch.

Sistemul de evacuare accesorizat cu patru tobe de esapament nu mai necesita nici un fel de introducere sau prezentare, vestile bune continuand pentru posesorii versiunii bi-turbodiesel de doi litri cu o doza extra de performanta.

Despre ce este insa vorba, mai exact? Scurt si direct la subiect, avem o simpla optimizare a unitatii de control, ce permite cresterea puterii pana la pragul celor 280 CP (un plus de 40 cai putere comparativ cu versiunea standard).

Nu, oficialii ABT Sportsline nu s-au grabit sa dezvaluie si modul in care au evoluat timpul necesar realizarii acceleratiei de la 0 la 100 km/h sau valoarea din dreptul vitezei maxime, drept pentru care tinem sa reamintim valorile modelului stock: 6.3 secunde si 238 km/h pentru versiunea Variant, precum cea luata la modificat de specialistii celebrei companii germane de tuning.

Volkswagen Passat B8 by ABT Sportsline

Volkswagen Passat B8 by ABT SportslineVolkswagen Passat B8 by ABT SportslineVolkswagen Passat B8 by ABT Sportsline

Volkswagen Passat B8 by ABT Sportsline

Distribuie pe Facebook
Vezi toate pozele (8) Poze Volkswagen Passat B8 by ABT Sportsline
mai multe