Noua bicicleta produsa de Audi e din fibra de carbon si costa 20.000 de dolari

Noua bicicleta produsa de Audi e din fibra de carbon si costa 20.000 de dolari
  • Cadrul cantareste sub un kilogram
  • Bicicletele Audi - din lemn si electrice
  • Cine, ce biciclete a mai facut?
Distribuie pe Facebook

Prezenti de o buna perioada de timp si pe piata bicicletelor, germanii de la Audi au sosit in aceasta primavara cu o bicicleta realizata din fibra de carbon, care impresioneaza nu atat prin greutatea sa, cat prin pretul de achizitie.

Cadrul cantareste sub un kilogram

Audi Sport Racing Bike

Germanii nu se afla la prima bicicleta, insa noul model are greutatea cea mai redusa dintre toate. Pentru a ajunge la aceasta performanta, specialistii Audi au lucrat indeaproape cu cei de la Lightweight - companie celebra pentru cadrele si rotile usoare pe care le produce.

Creatia rezultata poarta numele de Audi Sport Racing Bike si are un cadru Urgestalt realizat din fibra de carbon, ce cantareste doar 790 de grame - cat un notebook de la Apple. Impreuna cu celelalte componente, bicicleta ajunge sa cantareasca aproximativ 5,8 kilograme.

Pretul noului model se ridica la aproximativ 20.000 de dolari, iar pe piata vor fi disponibile numai 50 de astfel de exemplare.

Bicicleta a fost prezentata prima oara in luna martie, la Salonul Auto de la Geneva, iar saptamana aceasta a fost expusa si intr-un showroom.

Cadrul din fibra de carbon T1000 este realizat de compania nipona Toray, si foloseste acelasi material precum masinile de curse din Ingolstadt. Pentru reducerea greutatii, rotile Meilenstein sunt realizate tot din fibra de carbon.

Bicicleta vine echipata cu un groupset Shimano Dura-Ace Di2. Noul model dispune, de asemenea, si de un butuc de pedalier PressFit 86.5 mm, respectiv headtube conic.

Designul poarta semnatura celor de la Audi Concept Design Studio din Munchen, iar saua este imbracata in piele Nappa. Dupa cum precizam si anterior, productia va fi limitata la 50 de exemplare in cinci marimi diferite - 48, 51, 54, 56 si 58.

Bicicletele Audi - din lemn si electrice

Audi Sport Racing Bike

In urma cu patru ani, Audi a lansat modelul Duo produs in colaborare cu Renovo Hardwood Bicycles. Bicicleta avea un cadru din lemn masiv si venea in trei versiuni - duoCity, duoSport si duoRoad, cu preturi destul de piperate: 6.350, 7.350 si 7.460 dolari.

In 2012, producatorul german a mers mai departe si a prezentat o bicicleta electrica, pe nume e-bike Worthersee. Cu un cadru de 1.6 kilograme si roti de 600 de grame fiecare, modelul cantareste destul de putin pentru segmentul din care face parte, totalizand cu celelalte componente doar 21 de kilograme.

Motorul livreaza 3,1 Cai Putere, iar bateria are o capacitate de 530 de WH, putand fi incarcata in doua ore si jumatate de la o priza normala. Audi e-bike Worthersee ajunge in modul electric pana la 80 de km/h, iar autonomia este de 70 - 80 de kilometri.

Catalogat drept "cea mai puternica bicicleta electrica", modelul a ramas inca la stadiul de concept, insa productia de serie ar putea demara in urmatorii ani.

Cine, ce biciclete a mai facut?

Audi Sport Racing Bike

Audi nu este singura companie auto care isi indreapta atentia inclusiv catre piata bicicletelor. Si alte nume de prestigiu din industria constructoare de masini au produs astfel de modele pe doua roti.

De exemplu McLaren, a carei bicicleta S-Works Tarmac costa tot 20.000 de dolari. Fibra de carbon predomina si in cazul de fata, cadrul cantarind sub 900 de grame. Doar 250 de unitati au fost construite din acest model.

Ciclistii cu dare de mana mai pot alege si un BMW Cruise e-bike de 3.100 de euro sau o Alfa Romeo 4C IFD cu preturi incepand de la 3.500 de euro. Si cei de la Smart au produs biciclete - 3.800 de euro costa una.

Nici Porsche nu s-a dat in laturi cand a venit vorba despre transportul pe doua roti, germanii creand un model disponibil pentru aproximativ 5.000 de euro.

In 2013, cand a implinit 50 de ani de existenta, Lamborghini si-a facut cadou un model de bicicleta pe care l-a vandut in numai 50 de exemplare, fiecare la un pret de 25.000 de euro.

In 2012, si Aston Martin a intrat in joc, lansand modelul One-77 Cycle. Doar 77 de unitati au iesit de pe linia de fabricatie, pretul de achizitie fiind unul astronomic - peste 30.000 de euro. Si in cazul de fata cadrul este realizat din fibra de carbon, in timp ce greutatea totala a bicicletei ajunge la 9 kilograme.

Audi Sport Racing Bike

Distribuie pe Facebook
mai multe