Doi castigatori ai raliului Dakar sunt in weekend la Cheile Gradistei

Doi castigatori ai raliului Dakar sunt in weekend la Cheile Gradistei
Frans Verhoeven si Mani Gyenes concureaza sambata 8 octombrie in cea de a treia editie a Cheile Gradistei Endurocross. Cei doi castigatori ai celui mai dificil raliu din lume vor face show pe traseul amenajat de Alex Garbacea si Romeo Duicu, piloti care au concurat in Campionatul Mondial de Rally-Raid. Ineditul acestei editii consta in faptul ca membrii Vectra Racing au decis sa amenajeze traseul in acelasi loc unde se afla pista de biatlon de la Cheile Gradistei Fundata. Cu alte cuvinte, vom avea un start tip Le Mans la o altitudine de 1.300 metri.
Distribuie pe Facebook
Pe traseul ce masoara aproximativ 7 km vor oferi sambata un adevarat regal de enduro cei doi piloti care au castigat, cu motociclete ale echipei Vectra Racing, raliul Dakar. Frans Verhoeven s-a impus la clasa Maraton (la aceasta clasa nu ai voie sa schimbi motorul de-a lungul celor doua saptamani de raliu) in 2009, in timp ce pilotul satmarean Mani Gyenes a castigat editia din 2011 tot la clasa Maraton. In total, la cursa din weekend vor lua parte cinci plioti care au concurat in Campionatul Mondial de Rally-Raid patru dintre ei fiind si rideri care au reusit sa termine cel mai dificil rally-raid din lume in configuratia America de Sud. Este vobra de: Marcel Butuza (pilotul roman care in sezonul 2007 a terminat pe locul sapte in clasamentul general al Campionatului Mondial de Rally-Raid), Romeo Duicu (primul roman care a terminat Dakar-ul din America Latina - 2009), Alex Garbacea (cel mai tanar roman care a terminat o etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid - Raliul Faraonilor 2007) si desigur Mani Gyenes si Frans Verhoeven. Ultimul a venit special din Olanada pentru a participa la cursa organizata de fosti coechipieri de la Vectra Racing, el fiind in prezent pilot de uzina Sherco.

Endurocrossul este o imbinare intre enduro si motocros. Aceasta formula a fost aleasa pentru a le oferi pilotilor si spectatorilor un adevarat show care dureaza o singura zi si in care adrenalina, oferita de lupta cu secundele, este la ea acasa. Traseul este format dintr-o parte asemanatoare cu cea de pe circuitele de motocros si o parte (de regula peste 70% din intreaga lungime) de enduro.

O cursa de endurocross = aproximativ 2 ore in care trebuie sa iti depasesti limitele in off-road, sa sari ca pe circuitele de motocros, sa navighezi dupa semne si sa urci pante abrupte in ritmul competitiilor de enduro. Timpul de parcurgere al traseului pentru: clasa A = 2h + 1 tur, clasa B= 1h:30min + 1 tur, clasa C =1h + 1 tur.

Pentru un plus de spectacol startul la endurocross se da in stilul Le Mans (concurentii alearga catre motociclete le pornesc si ulterior pleaca in cursa)
Categorie pentru fete - in campionat nu exista clasament pentru fete insa la Cheile Gradistei Endurocross temerarele acestui sport vor fi premiate.
Locatia: Cheile Gradistei Holiday Complex (Moeciu-Fundata)

Pentru a ajunge la Cheile Gradistei din Brasov respectiv Bucuresti puteti urma ruta:

Cale de acces din Brasov: (31km) Brasov - Cristian - Rasnov - Tohan - Bran - Moeciu.

Cale de acces din Bucuresti: Bucuresti - Ploiesti - Sinaia - Predeal - Rasnov - Bran - Moeciu. Complexul se afla intre Moeciu de Jos si Moeciu de Sus, iar in acest an cartierul general al cursei va fi in partea noua a mini statiunii, zona numita Cheile Gradistei Fundata. Pentru a ajunge la traseul de endurocross si la cartierul general al evenimentului urcati din Cheile Gradistei Holiday Complex (Moeciu de Sus) catre Cheile Gradistei Fundata.
Harta Cheile Gradistei - https://www.facebook.com/pages/Cheile-Gradistei-Endurocross/277649822254556#!/photo.php?fbid=277671635585708&set=pu.277649822254556&type=1&theater


Program



Vineri 7 octombrie

17.00 - 21.00 Inscrieri Cheile Gradistei Fundata - receptie


Sambata 8 octombrie

08:00 - 11:00 Inscrieri si verificari tehnice

11:00 - Briefing

11:30 - Antrenament clasa C

11:50 - Antrenament clasa A si B

12: 10 - Antrenament clasa Quad

12:30 - Formare grila clasa C

12:40 - Start cursa clasei C (1h + 1 tur)

14:10 - Formare grila clasa A si B

14:20 - Start cursa clasele A si B (clasa A 2h+1 tur, clasa B 1h30min+1 tur)

16:50 - Formare grila clasa Quad

17:00 - Start cursa clasa Quad (1h+1tur)

18:30 - Festivitatea de premiere


Programul poate suferi modificari in functtie de conditiile meteo si de nr. de concurenti.


Facebook: Cheile Gradistei Endurocross

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 7 Octombrie 2011