Polaris Slingshot: motocicleta care va revolutiona industria

Polaris Slingshot: motocicleta care va revolutiona industria
  • Pretul incepe de la 19.999 de dolari
  • Motorul este de 2.4 litri si are 173 cp
  • Slingshot este dotat cu ABS, ESP si servodirectie
Distribuie pe Facebook

Mai demult va povesteam ca expertii in ATV-uri Polaris au de gand sa scoata pe piata o motocicleta cu 3 roti. Aceasta se numeste Polaris Slingshot si este de acum disponibila pe piata.

Am mai vazut masini sau motociclete, numite trike, produse de mai multi producatori, inclusiv Morgan. Insa cei de la Polaris ne-au surprins cu o... masina cu 3 roti cu totul inedita. De fapt, nici nu prea putem sa-i spunem masina, mai degraba o... masinarie. Polaris Slingshot este raspunsul acestora pentru masini sport usoare, precum KTM X-Bow sau Campagna T-Rex, adica niste vehicule cu 2 locuri dotate cu motoare mari si puternice.

Noul Polaris Stlingshot este un vehicul interesant, ce seamana cu motocicleta Can-Am Spyder, doar ca este... o masina. Adica cele doua locuri nu sunt unul in spatele celuilalt, pe sei, ci pe scaune, iar soferul are un volan. Pe fata, Slingshot are suspensie de tip doublewishbone reglata special pentru un traseu virajat, sistemul de franare are ABS si ESP, iar caseta de directie este dotata cu servo.

Sub capota din spate este un motor de 2.4 litri Ecotec ce ofera 173 cp, destul pentru ca aceasta masinarie de numai 771 kg sa fie rapida pe acceleratie. Transmisia este manuala cu 5 rapoarte, facandu-se catre roata din spate prin intermediul unei curele ranforsata cu fibra de carbon. Garda la sol este de numai 10 centimetri, ceea ce inseamna ca cei doi pasageri stau aproape de asfalt, ceea ce face ca senzatia in viraje sa fie amplificata.

Pretul pentru piata din Statele Unite incepe de la 19.999 de dolari pentru versiunea de baza si de la 23.999 dolari pentru echiparea mai generoasa, numita Slingshot SL. Masinaria vine cu o garantie fara limita de kilometri pentru 2 ani ce poate fi extinsa la 5 ani. Aceste vehicule vor fi vandute curand si in Europa, de catre dealerii Polaris, Victory sau Indian. Oricum, se pare ca este un vehicul interesant, ce ar putea prinde si la noi in tara, mai ales ca are un pret de Opel Corsa.

Polaris Slingshot

Polaris Slingshot

Polaris Slingshot

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 28 Iulie 2014