Romanii au terminat cu brio prima saptamana de Dakar 2011

Romanii au terminat cu brio prima saptamana de Dakar 2011
Pe locurile 21 si 70 la jumatatea Dakar-ului 2011. Mani Gyenes si Marcel Butuza au incheiat cu bine prima parte a celui mai dificil raliu din lume si se pregatesc pentru cei 5000 de km care urmeaza incepand cu 9 ianuarie.
Distribuie pe Facebook

Dupa o proba speciala de 456 km, Dakar-ul a ajuns in Arica, cel mai nordic punct al sau de la mutarea in America Latina. In bivouacul amenajat in Chile aproape de granita cu Bolivia si Peru au ajuns doar 116 din cei 186 de motociclisti care au pornit in urma cu o sptamana din Buenos Aires. Proba de pe 7 ianuarie a fost ultima inainte de ziua de pauza programata pe 8 ianuarie. In aceasta zi se analizeaza prima parte a raliului si se fac strategiile pentru urmatoarea saptamana, pana la finisul raliului mai fiind de parcurs aproximativ 5000 de km, 2888 din acestia fiind reprezentati de probele speciale.

Pilotii Vectra Racing au avut un inceput de raliu bun si dupa sase probe speciale se afla pe locurile 21 (Mani Gyenes) si 70 (Marcel Butuza). Cei doi s-au adaptat bine desertului Atacama si au reusit sa nu rateze nici un waypoint in cele doua probe desfasurate pana acum in cel mai arid desert din lume.

Marcel Butuza:"Ultima proba speciala avuta inainte de ziua de odihna a fost una lunga in care iarasi au fost multe capcane din cauza fesh fesh-ului. Am avut un ritm bun de-a lungul zilei insa ca si in proba de pe 6 ianuarie am avut cateva probleme la partea electrica a motocicletei. La km 50 al probei speciale cred ca am pierdut peste 20 de minute incercand sa remediez problema, desi in seara precedenta am schimbat starterul cu unul nou".

Mani Gyenes: "Dakar-ul este un raliu dificil in care te astepti sa rulezi pe terenuri grele insa astazi am fost intr-o zona cu piatra si nisip care iti dadea senzatia ca esti pe Luna. Iarasi am avut parte de foarte mult fesh fesh, insa cred ca cea mai dificila portiune au fost cei 100 de km in care am rulat pe piatra. In zona aceasta cu piatra au fost si multe upsuri si era atat de dificil incat cu greu puteai sta in sa. Dunele din aceasta a sase proba mi s-au parut la fel de mari ca cele in care am concurat in Mauritania la Dakar-ul din 2007".

Pe proba speciala de pe 7 ianuarie Mani Gyenes a avut al 28-lea timp, iar Marcel Butuza s-a clasat pe locul 54 reusind sa fie mai rapid decat in ziele precedente in pofida problemelor avute cu starterul motocicletei. Pe 8 ianuarie este programata ziua de odihna, iar de pe 9 ianuarie se va porni catre Buenos Aires pe concurenti mai asteptandu-i inca trei zile grele in desertul Atacama.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 10 Ianuarie 2011