Trei piloti Vectra Racing in Raliul Sardiniei

Trei piloti Vectra Racing in Raliul Sardiniei
Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Garbacea concureaza in perioada 28 mai -1 iunie in Raliul Sardiniei, a treia etapa din FIM Campionatul Mondial de Rally-Raid.
Distribuie pe Facebook

Dupa podiumul obtinut in Abu Dhabi Desert Challenge, prima etapa a sezonului, Emanuel Gyenes spera sa obtina suficiente puncte in Sardinia pentru a fi iarasi in top 3-ul mondial. Vectra Racing revine in Mondialul de Rally-Raid dupa ce a fost nevoita sa absenteze de la Raliul Tunisiei, competitie ce s-a desfasurat la inceputul lunii mai. Daca pentru Mani si Alex, Raliul Sardiniei este al doilea la care iau startul in acest sezon, Marcel Butuza se afla la primul raliu dupa Dakar 2011.

Participarea lui Mani Gyenes in Sardinia este o dovada ca Vectra Racing este mai mult decat o echipa. Pentru a nu irosi podiumul din Abu Dhabi, pilotul satmarean trebuia sa continue participarile la clasa Open, cea a motoarelor peste 450 cmc. Cum motocicletele folosite la celelalte raiduri nu pot fi utilizate, din pricina gabaritului, in Sardinia, Mani avea nevoie de o motocicleta adaptata pentru conditiile din insula. Cu alte cuvinte, KTM 690 Rally, in saua caruia a castigat clasa Maraton a Dakar 2011, este mult prea mare pentru Raliul Sardiniei si era necesar un KTM 530 EXC adaptat pentru rally-raid. Alex Garbacea i-a imprumutat motocicleta sa lui Mani si astfel el poate continua sa puncteze la clasa Open. In urma gestului sau, Alex este nevoit sa renunte la punctele stranse in prima etapa de mondial, cand a concurat la clasa Open si sa isi inceapa sezonul la clasa 450.

Raliul Sardiniei are programate cinci probe speciale, iar prima, Puerto Cervo - Puerto Conte, are o lungime de 300 km si este dupa cum spun organizatorii doar incalzirea pentru aceasta competitie.
Mani Gyenes # 116
Marcel Butuza # 113
Alex Garbacea # 18

In acest raliu, echipa de asistenta Vectra Racing este formata din Liviu Butuza si Romeo Duicu, tandemul care a reusit sa contribuie decisiv la victoria lui Mani Gyenes de la clasa Maraton a Dakar 2011.

Distribuie pe Facebook
mai multe
Publicat în categoria: Moto DATA PUBLICĂRII: 31 Mai 2011